Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klima z angola 5g do 5g (USDM)

Gąsior
28-05-11, 14:21
Nie znalazłem nic w szukajce więc mam takie pytanie, kupiłem kompletną klimę do mojego sedana 5g i pochodzi ona z angola 5g.

i moje pytanie brzmi jakie części powinienem jeszcze dokupić żeby ją uruchomić??

Dodam że jest to starsza klima na R12 (freon, nie ma problemu z napełnieniem jej zamienikiem chyba jest R406,R409)

i czy np nagrzewnica klimy musi też być na R12 czy może też być R134 różnią się?

Boniek87
28-05-11, 21:09
a czy to będzie wogole pasować? to nie jest lustrzane odbicie? bo przeciez w angliku kierownica jest po prawej stronie

Timo-hg
29-05-11, 12:18
ale silnika chyba nie wsadza się w lustrzanym odbiciu ??!! czy klimatyzacji ??

spychu
29-05-11, 12:35
ale silnika chyba nie wsadza się w lustrzanym odbiciu ??!! czy klimatyzacji ??
I tu się bardzo mylisz jeśli klima pochodzi z auta z kierą po prawej stronie, to sobie może ją w buty wsadzić.

Jedyne co będzie pasowało to chłodnica na pasie przednim i kompresor, wszystkie rurki są inne bo nie idą z lewej strony auta na prawą jak w europejczyku tylko z lewej na lewą, tak samo parownik jest zupełnie inny z racji tego, że jest po lewej stronie auta a nie prawej.

Gąsior
29-05-11, 20:59
Już rozkminiłem, pasi wszystko prócz dwóch rurek co lecą do nagrzewnicy i nagrzewnica jest inna z obudową, wiązkę silnikową od klimy można przerobić bez problemu.