Zobacz pełną wersję : Stożek K&N czy wkładka sportowa K&N??
Witam mam takie pytanie odnośnie filtra stozkowego i wkładki Firmy K&N. Co lepiej sie spisze w civicu d14a8? Z zaznaczeniem ze stozek byłby doczepiony do seryjnego ukladu dolotowego tylko troche przedłużonego. Czy wzrost mocy teoretycznie jest porównywalny na stozku i wkładzce?
jezeli nawet da to jakis przyrost w postaci 0,5km lub 1km to i tak tego nei odczujesz. Wkladka jest cicha wiec twoj wybor
dobry dolot stozkowy moze dac nawet 10km
sama wkladka to cos do 2KM przy dobrym ukladzie...
ale ogólnie pisalismy juz na ten temat sporo...
Jezeli stozek bedzie na seryjnym ukladzie dolotowym, zamocowany na seryjna rure to o mocno odczuwalnym rezultacie w granicach kilku (5-10KM) mozna zapomniec, bo tyle to daja juz naprawde dobre uklady dolotowe niejednokrotnie dedykowane pod dany model fury, no i jak ktos ma talent to porzadne customy. Mysle, ze przy takim rozwiazaniu (stozek+reszta seria) efekty beda porownywalne z wkladka, ktora zawsze troche daje. Swoja droga to wkladka = cicho, stozek = glosno (chociaz wiekszosc lubi dzwiek zasysanego powietrza, kiedy silnik wkreca sie na obroty)
dlatego powyzej napisałem: dobry dolot....
Spoko ziom, chodzilo mi tylko o to, ze to ma byc na serie wsadzone (syryjna puszke i rure)... :piwo2:
chcialbym zobaczyc dobry dolot co da d14 da 10km :d
Nawet w k20 najlepsze doloty daja do ok 8 wiec jak w d14 ma byc do 10 :bicie:
Ja mam w swoim D15B7 wkładke K&N i jestem z niej zadowolony. Ile mi dało nie wiem... bo procz tego nie ma kata, jest fajny tłumik koncowy Ultera. Teraz czekam na kolektor 4-2-1, bo stary sie rozwalił i puszcza spaliny. Pozdro
chcialbym zobaczyc dobry dolot co da d14 da 10km :d
Nawet w k20 najlepsze doloty daja do ok 8 wiec jak w d14 ma byc do 10 :bicie:
dobra ziomku w d14 to fakt chyba niemozliwe...
ale jakby zrobil dobry dolot + włozył jakis lepsiejszy kolektor dolotowy to ok tych 6-8kM moze sie znalezc...
u mnie takie cos w d15 dalo 9KM
kolektor a nei sam dolot w takim malym silniku niech sam dolot da ci ze 3km to bedzie maks a i tak tylko zmieni sie dzwiek bo mocy nie odczujesz :/
temat stozkow dolotow itd tylko w tym temacie http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=18819
reszta bedzie zamykana i dawane warny za nie szukanie.