Zobacz pełną wersję : Chrzczone paliwo?
Panowie i Panie, miałem pusty bak, zatankowałem paliwko na stacji Petrochemii Płockiej dosłownie 6l, po przejechaniu 2-3km auto zamuliło strasznie i brutalnie spadało z obrotów, musuiałem podtrzymywac gaz zeby nie padło, po przejechaniu 20km zaczęło coś piszczeć metalicznie, po przejechaniu 60km stukać... Mogło jakoś wypalić lub zatrzeć zawory?
chyba czeka mnie mechanik,rzeczoznawca i sąd
Zapewne pompa wciągnęła muł z baku. W takim aucie się nie nie jeździ na rezerwie , bóg wie co w tym baku tam pływało. Raczej nie obstawiałbym tutaj na stację tylko na własną głupotę, pompa przeciągnęła syf do układu.
Zapewne pompa wciągnęła muł z baku. W takim aucie się nie nie jeździ na rezerwie , bóg wie co w tym baku tam pływało. Raczej nie obstawiałbym tutaj na stację tylko na własną głupotę, pompa przeciągnęła syf do układu.
źle może napisałem, że miałem pusty bak, rezerwa się zapaliła, więc pojechałem na stację, kiedyś nie raz mi się zdarzyło, że wcale nie mogłem odpalić bo paliwa nie było.
Dodam że tego dnia akurat była dostawa paliwa no i ogólnie ta stacja ma średnią opinię co do jakości.
zalej jakieś lepsze paliwo i powinno przepchnąć najlepiej było by też dodać jakiegoś środka do czyszczenia wtrysków
dokładnie jak silent radzi zalej porzadne paliwo i jakiś środek do wtrysków...kiedyś w polonezie miałem taką sytuacje i taki "zabieg" pomógł
i lepiej nie tankuj tam na przyszłośc...
paliwo zalane było następnego dnia i nie pomogło. jutro czas na filtr i siakiś środek czyszczący, dziękować dobre dusze, zobaczymy czy się uda coś odratować
i lepiej nie tankuj tam na przyszłośc...
nie, pojade i zaleje tam do pełna tak dla psikusa samemu sobie, a niech się coś jeszcze mi rozj*$^$#&...
vnv_nation
28-05-11, 19:17
nie, pojade i zaleje tam do pełna tak dla psikusa samemu sobie, a niech się coś jeszcze mi rozj*$^$#&...
Patrzac na twoje podejscie to bym sie wcale nie zdziwil. Pisales o tym ze mimo tego ze wiedziales ze z ta stacja cos jest nie tak to i tak tam zalales.. wiec sam sobie winny jestes. Trzeba bylo nie jezdzic do rezerwy skoro to jest jedyna stacja w twojej okolicy tylko tankowac wczesniej na normalnej stacji normalna ilosc paliwa a nie za 30 zl :D