PDA

Zobacz pełną wersję : Amortyzatory EJ2 - nieco sztywniej, ale wciąż komfortowo

xarol
27-05-11, 08:43
Witam, ja z następującym pytaniem: nie mam zbyt dużej wiedzy w tym temacie, poczytałem co nieco na forum, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Wytłukłem już tylne amortyzatory i muszę zakupić nowe. Jeżdżę Vgenem w Coupe. Robię przebiegi 3-4 tys. miesięcznie. Na aucie są sprężyny -40, nie wiem jakiej firmy, nie ja je kładłem. Chciałbym założyć jakieś amorki, które nieco usztywnią auto, ale nie będzie się jeździć jak na drewnianym wozie. Stawiam na komfort ze względu na to że sporo jeżdżę. Co polecicie? Raczej z podstawowej półki cenowej, nie stać mnie na cuda.

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi,
Pozdrawiam :)

Wojtec12345678
27-05-11, 12:10
Kyb agx

TmK18
30-05-11, 17:38
Właśnie sam przerabiam temat amorków i z tego co wyczytałem
AGX dlatego że maja duża regulacje twardości, czyli można ustawić np.miękkość serii ale cena trochę wysoka
Jak nie to szukaj Kayaby Ultra SR
Ogólnie amory siadły pewnie przez springi -40

spychu
30-05-11, 22:51
Wypada napisać co to znaczy podstawowa półka cenowa, bo dla jednego to będą Koni Sport czy bilstein za 400-500+ a dla drugiego jakieś smierdzące Magnumy za 150zł / szt :)

Jak chcesz mieć coś twardszego niż seria co będzie działać poprawnie i nie rozleci się w moment to bez 350-400zł za sztukę nie ma co podchodzić, chociażby do w/w AGXów.

Boniek87
01-06-11, 23:26
ja mam sprezyny eibacha i amory kyb ultra sr, wg mnie jest dobrze, auto jest sztywniejsze ale bez przesady. Taki komplet wg mnie dobry do codziennej jazdy i nieraz jak chcesz sobie szybciej pojeździć.

spychu
01-06-11, 23:28
Dla zachowania namiastek komfortu Ultra SR + Eibach to dobre rozwiazanie ale nie przesadzal bym z ta szybsza jazda :)

Boniek87
02-06-11, 20:29
nie mowię o niewiadomo jakich prędkościach w zakrętach itp ale dla mnie ultra sr w porównaniu do zwykłych amorów są wystarczająco sztywne i ładnie trzymają auto w zakrętach:) ale spoko, zastąpmny słowo :szybciej" słowem "dynamiczniej" :)
kolega pytał o coś w dostępnej cenie to napisałem mu swoje wrażenia:) ja w kjs-ach nie jeżdzę itd :) no i to nie tylko moja opinia :)