Zobacz pełną wersję : wybór sprzęgła do VTi
Hej,
Przymierzam się do wymiany kompletu sprzęgła w moim b18c4.
Mam w związku z tym mały dylemat , co kupić :
1/ W JC proponują składaka :
a / docisk Exedy za 400 pln
b/ tarcza nkk za 160 pln
c / lożysko koyo za 80 pln
razem : ok 640 pln
2/ W Intercars jest komplet Sachs za
1050 pln - ale dają mi rabat , i chca sprzedac
za 800 .
Co byście wybrali ? Są oczywiście jeszcze tańsze alternatywy , typu tańszy docisk
(nkk) w 1 opcji, ale nie chcę ryzykować , chcę w miarę porządny sprzęt ..
Zaznaczam, że nie ścigam się po ulicach, więc o droższych wynalazkach nie myślę ...
Co byście wybrali ??
Zaznaczam, że nie ścigam się po ulicach, więc o droższych wynalazkach nie myślę ...
to pierwsza opcja w zupelnosci wystarczy!!
Exedy Stage 1 caly kit mozna z ebay sciagnac za 800-900zl (czasem albo w tej cenie albo ciut drozej z kolem zamachowym Fidanza). Mam i polecam
Mam i polecam
Słyszałem , że Exedy twarde i szarpie - a ja lubię jeżdzic płynnie , jak to jest w Twoim przypadku ?
to chyba masz na mysli spieka a ja pisze o Stage 1 Organic Clutch. Jezdzi sie bardzo przyjemnie, duzo lepiej niz na seryjnym moim zdaniem.
Już po wymianie !
Żadnych zgrzytów , szarpania , sprzęgło chodzi leciutko , biegi wchodzą jak masełko , po prostu malina ..
Mechanik oddał mi stare sprzęgło , i pokazał pęknięty element tarczy , nieźle
- to nie mogło działać dobrze :(
Trochę bolało przy rachunku , ale jakoś przeżyje , w końcu teraz jest dopiero
radocha :d
Grzesiekxx88
06-04-07, 22:16
To co w końcu kupiłeś? Ile zapłaciłeś za wymianę?
Kupiłem komplet Sachsa za 820 pln + 300 wymiana . Ten sachs w sklepie kosztuje 1100-1200 pln , ale chłopaki z serwisu załatwili rabacik i się zgodziłem .
Mocno zachwalali ten sprzęt , zobaczymy - jak będzie dalej .
Apropo, mojej fury, byłem w poznańskim ASO na regulacji zaworów , tak pro forma,
i sprawdziliśmy historie auta , i napraw gwarancyjnych w Niemczech .
Okazało się , że samochód na gwarancji miał wymienioną skrzynie i LSD , heh !!
Ciekawe, czy to ta siksa niemiecka , albo jej mąż tak traktowali ten samochód
- czy pechowy egzemplarz , wcześniej skrzynia , ja od razu wymieniłem sprzęgło ...
Tak czy inaczej , teraz śmiga jak w zegarku ;)
Ja kupiłem i założyłem wczoraj Valeo za 410zł założyłem z kumplem i jestem mega zadowolony co do ceny i jakości.
Ja kupiłem i założyłem wczoraj Valeo za 410zł założyłem z kumplem i jestem mega zadowolony co do ceny i jakości.
No stary, temat odkopać po 3 latach, szacun :)
tak czy inaczej "nie chwal dnia przed zachodem słońca" Valeo padało dość często moim znajomym, więc nikt już na nim nie jeździ bo to paść a nie dobry zamiennik. Oby w twoim przypadku było inaczej ;)