PDA

Zobacz pełną wersję : Ksenon, biksenon ----> jak zrobic samemu

Diups
11-03-07, 23:53
http://www.allegro.pl/item174193154_soczewki_h7_idealne_do_calibry_teraz _promocja_.html

znalazlem taki link na allegro... wiem wiem nie mialbym dlugich...
tylko jak jest z instalka tego u Nas... duze problemy ?? zna sie ktos wogule na tym?
co mi potrzebne prócz tych soczewek ?
help me bo musze w miesiac zrobic soczewki a do Nas nic nie ma
chyba ze zebraloby sie pare osob to bysmy powalczyli o jakas dobra cene i zrobili zakupy grupowe...
wiem ze 1800zl w Krakowie za biksenon... moze przy duzym zamowieniu byloby taniej...

Szymon Septic
12-03-07, 22:57
Ja ziomq moge zalatwic biksenon za 1500zl,na nowych przetwornicach i zarnikach.....jak cos to wal na PW

Diups
12-03-07, 23:04
to jest 1,5 mojej wyplaty wiec dalej wch...j !! co nie zmienia faktu ze lans przekonkretny.... i swiatelko tez pewnie profi swieci co przy mojej wadzie wzroku bardzo wskazane bo w nocy nic nie widze.... tylko ta cena :(

Konrad84
13-03-07, 20:26
Znalazłem typa, który za 1800 wstawi biksenon razem z soczewkami.

Matey
13-03-07, 20:29
nie blysnales... Szymon za 1500

boomer
13-03-07, 23:31
a te biksenony to z samopoziomowaniem? spryskiwacze mam w swoim (o ile moga byc w zderzaku :) )
W sumie jakby ktos mogl zalatwic DOBRA cene (1500 to faktycznie nadal duzo) w zamian za jakas wieksza grupe klientow to i ja sie pisze :)

tomi
13-03-07, 23:55
http://www.allegro.pl/ite..._promocja_.html

To sa Soczewki H7 - IDEALNE DO CALIBRY ;)
Jesli juz to potrzebujesz soczewki bixenonowe ewentualnie xenonowe, bi zazwyczaj sa wielkie a lampa w 5d nie nalezy do najwiekszych i nie ma tam za wielkiego pola do popisu, do tego potrzebujesz przetwornice musza byc hermetyczne !! bo nie ma gdzie ich schowac do tego celu nalezy uzyc przetwornic helli http://www.allegro.pl/item171223109_przetwornice_xen_hella_d2s_d2r_na_24 v_do_ciezar.html stary juz model ale sie swietnie sie spisuje, + zaleznie od przetwornicy palniki ze starterem lub palniki z wbudowanym do tego oczywiscie okablowanie dlatego polecam kupic w zestawie a nie odzielnie,

a te biksenony to z samopoziomowaniem
na 100% nie kiedys podszedlem do temetu powaznie i skompletowalem cały system samopoziomowania tj czujniki komputer wiazka, wraz z systemem skretu soczewki, i lezy w kartonie w piwnicy bo motaz tego mnie przerosł ;)

Konrad84
14-03-07, 13:44
jak coś to ja też chętnie się załapie.

Diups
18-03-07, 11:48
UWAGA UWAGA ----> poszukuje specjalisty !!

http://www.allegro.pl/item175993707_lampy_nowe_honda_civic_od_03_99_ange l_eyes_black.html
szukam specjalisty ktory przelozy i pospawa mi te soczewki co pokazalem wyzej z 3d .....
chodzi o to zeby upchac ladnie soczewke i dlugie w to nasze swiatlo czyli takie: http://www.allegro.pl/item172549499_lampy_przednie_honda_civic_5d_95_97. html
jak tylko znacie speca to mowcie.... bo bardzo mi sie spieszy
Szymon Septic moze TY jestes w stanie cos takiego zalatwic?

Konrad84
20-03-07, 16:35
Przy okazji....chce przerobić tylne lampy na LED, może ktoś zna albo umi.

boomer
20-03-07, 16:50
kup zarowki ledowe

Diups
20-03-07, 17:52
jak ktos ma rzezbiona soczewke, ksenon biksenon... to prosze lampe z bliska od frontu i od tylu wiele fotek... plis ziomy wspomozcie :D

TDP
20-03-07, 20:58
Diups, ogarnij się chłopaku poszperaj na forum tomi miał i Szymon Septic ma takie soczewki w swoich 5dr.

oto opcje dla Ciebie:
kupno zestawu: kupujesz zestaw do przeróbek na xenony bez przerabiania kloszy
zwykłe wtedy masz tylko mijania lub bixenony - wtedy masz drogowe

kupno soczewek + przeróbka lamp czyli taki jak tomi i szymon

tak jak napisał tomi - lapa 5dr jest na tyle mała że upchnięcie tam lampy bixenonowej jest dość trudne

jeżeli cena 1500,- od szymona ma w sobie przerobienie lamp na soczewki z bixenonami to jest to dobra cena czyli all inclusive

jak pewnie doskonale wiesz, lub nie wiesz - każda taka przeróbka jest nie dozowlona !!

na ckpl - w grupowych są bixenony itp.

masz problemy ze wzrokiem :agent: stosuj sie do tego co masz w podpisie :aloha:

Loup
20-03-07, 21:15
TDP, taka drobna uwaga, z tego co mnie uczono i wiem, drogowe światła to to samo co tzw. "długie". Miałeś chyba na myśli światła mijania + długie/drogowe

PS. Nie czepiam się tylko zwracam uwagę, bo może to wprowadzać w błąd

Gruszka
20-03-07, 21:19
(...) wtedy masz tylko drogowe lub bixenony - wtedy masz drogowe + długie (...)

drogowe = "długie"
mijania = "krotkie"

;)

PS. Loup - byles szybszy, ale cos dlugo mi sie wysylal ten post :)

TDP
20-03-07, 21:31
Gruszka, Loup, no i macie racje panowie :-)
poprawiłem ... ale każdy wiedział ocb :piwo2:

Diups
20-03-07, 23:51
Diups, ogarnij się chłopaku poszperaj na forum tomi miał i Szymon Septic ma takie soczewki w swoich 5dr.
Chlopie to TY sie ogarnij.... bo puki co wyglada na to ze TY nie rozumiesz o co mi chodzi
Patrz na moj ostatni post (przed tym) ... chodzi mi o fotki rzezby... czyli wepchanej soczewki w lampe a konkretnie to o to jak ona jest tam mocowana przy przerobce... czy otwor jest powiekszony itd...

tomi miał i Szymon Septic ma takie soczewki w swoich 5dr.
wiem o tym dobrze... jeszcze np Jinjet ma soczewke.... ale chodzby EMG ma rzeźbioną soczewke w swoim aucie i pare innych osob a w tej chwili mam soczewki w domu tylko interesuje mnie to jak to jest rozwiazane i jak wykonane jest mocowanie pod soczewke.... dlatego chce foty

tak jak napisał tomi - lapa 5dr jest na tyle mała że upchnięcie tam lampy bixenonowej jest dość trudne
co nie znaczy ze nie jest to do ogarniecia... ale mniejsza z tym bo biksenonu nie wkladam
jak pewnie doskonale wiesz, lub nie wiesz - każda taka przeróbka jest nie dozowlona !!
o tym dobrze wiem... ale akurat tym sie najmniej przejmuje... ogolnie samochodow nie powinno sie tuningowac bo przeciez wiekszosc rzeczy jest wzgledem prawa niedozwolone...
na ckpl - w grupowych są bixenony itp.
wiem widzialem... ale prawdopodobnie bede sie z Octane ugadywal co do kitu pod soczewke.... wiec ksenon bedzie, narazie chce zamontowac soczewke porzadnie

masz problemy ze wzrokiem :agent: stosuj sie do tego co masz w podpisie :aloha:
ziom ja problemow raczej nie mam :D nie wiem ocb :) ale moze TY cos tam widzisz niewyraznie ? :D :aloha:

Konrad84
21-03-07, 09:44
kup zarowki ledowe

Już raz takie kupiłem i straszna kupa, świeciły słabiej od zwykłych. Chodzi mi raczej o wykonanie płytek na których były by osadzone diody na całej długości lampy. Płytki te chciałbym zrobić w tylnych pozycyjnych co za tym idzie stopach, oraz w kierunkach.

Co do tych soczewek to u Tomiego to ogólnie bardzo ładnie wygląda, nie podobały mi się tylko zaślepki odblasków znajdujących się za soczewką.

AdamA
03-09-07, 20:21
o tym dobrze wiem... ale akurat tym sie najmniej przejmuje... ogolnie samochodow nie powinno sie tuningowac bo przeciez wiekszosc rzeczy jest wzgledem prawa niedozwolone...

Czy aby na pewno? :)

http://www.admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n=1231&f=wd_971.xml

boomer
03-09-07, 21:19
zes odgrzebal niezlego kotleta dla postu ktory nic nie wnosi... dobrze ze czasu nie mam bo bym warna w klape wkleil