Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic nie trzyma się drogi

filip2000
26-05-11, 16:27
Witam!! Mam civica 1.8 sedan z 2006 wersję amerykańską... Podczas jazdy nawet na drobnych wybojach nie trzyma się dobrze drogi, mam wrażenie że tył ucieka... sprawdzałem podwozie, amory, wywarzyłem koła, ustawiłem zbieżność... i nic to nie dało... ostatnio wymieniłem drążki stabilizatora z tyłu, też nic... jeden znajomy powiedział mi że jego znajomy miał podobny problem który rozwiązał przez wymianę drążków stabilizatora z przodu... według jego relacji na stacji diagnostycznej to ciężko jest wychwycić, a zurzycie tych drążków ukazuje się dopiero po ich wymontowaniu... Nie wiem czy to jest ta przyczyna, nie chciałbym wymieniać wszystkiego po kolei aż do skutku... może ktoś z was miał ten problem i mógłby mi podpowiedzieć..?? Z góry wielkie dzięki...

Paluch_tcw
26-05-11, 16:37
A może zacznij od opon ? jakie masz ?

filip2000
26-05-11, 16:59
bridgestone przy ustawianiu zbierzności powiedzieli mi że z opnami wszystko ok... zapomniałem dodać jeszcze że przy hamowaniu kierownica bije...

Paluch_tcw
26-05-11, 17:04
Jak bije przy hamowaniu to masz krzywe tarcze.

filip2000
26-05-11, 20:23
a czy to możliwe żeby biło ze względu na te zurzyte drążki stabilizatora z przodu??

Ordi
26-05-11, 20:47
nie

btw. sprawdź cisnienie w kołach

Jacek65
26-05-11, 21:27
a czy to możliwe żeby biło ze względu na te zurzyte drążki stabilizatora z przodu??

Jak bije przy hamowaniu to na pewno coś z tarczami.Miałem tak w poprzednim aucie.Nie byly krzywe ale jeden klocek się zapiekł i nie dociskał do tarczy.Ta strona tarczy skorodowała i stała się nierówna.U mnie to była strona zewnetrzna więc po czasie to zauwazyłem.Ale wżery niestety już były trochę duże i biło mocno jak hamowalem.Tarcze oczywiście wymienilem.Zobacz, może u ciebie jest coś podobnego.Tez mam opony tej firmy i nie narzekam.Pozdrawiam.

mariusz_k25
27-05-11, 15:26
A może twoje auto miało poważną kolizje i może teraz masz czteroślad :(? Nie chcę cię straszyć ale może coś takiego przydarzyło się z twoim autem...

Jeśli na nierównościach masz wrażenie że auto pływa to obstawiałbym amortyzatory albo opony. Piszesz że sprawdzałeś ale w jaki sposób? Miałeś odczyt na stacji diagnostycznej że wszystko z nimi ok?

Spróbuj zagadać może ktoś też ma auto takie jak twoje(wersja amerykańska), może jak przejedziesz się innym egzemplarzem to łatwiej Ci będzie ocenić czy TTTM czy to jakaś usterka.