PDA

Zobacz pełną wersję : wiecej mocy do D16Y7

Oleee
11-03-07, 22:04
Posiadam silnik jak w temacie D16Y7 i chcialbym prosic o podpowiedz jak zwiekszyc w nim moc ( oczywiscie chodzi mi o propozycje w nie kosmicznych cenach)

emg
11-03-07, 22:57
dolot wydech głowica komp skrzynia

havok
11-03-07, 22:57
Założyć głowicę od d16y8 (VTEC). Stosunkowo największy przyrost za najmniejsze pieniądze i dobra baza do ewentualnych dalszych modów.

szpulek
12-03-07, 09:24
zmianiajac y7->y8 jak duza zabawa jest w wiazkach? a nie lepiej zalozyc z6?
pzdr

kecaj16
12-03-07, 13:39
wiecej zabawy jest w wiazkach y7->z6 niz y7->y8, tak mi sie przynajmniej wydaje, ale czy z6 nie daje wiekszych mozliwosci przy ewentualnych modyfikacjach ??

Oleee
12-03-07, 16:38
jako laik ( jeszcze) chcialbym zapytac jak duzy jest przyrost mocy po aminie głowicy na ta z vtec i ile moze to kosztowac ... bo o pozostalych modyfikacjach mam jakies pojecie :-)

Furious
12-03-07, 16:41
jako laik ( jeszcze) chcialbym zapytac jak duzy jest przyrost mocy po aminie głowicy na ta z vtec i ile moze to kosztowac ... bo o pozostalych modyfikacjach mam jakies pojecie :-)
Jeden z nas 140KM wycinal z tego silnika

Bishop
12-03-07, 21:51
Jeden z nas 140KM wycinal z tego silnika

No tak, ale to nie tylko po zmianie samej glowicy na ta z z6, a kompleksowych modach juz po calosci czyli glowica, wydech, dolot, zmiany w kompie, nie wiem co tam jeszcze wsadziliscie :/ - najlepiej niech sie wypowie sam posiadacz w/w 140 KM w y7 czyli Rem, bo jak na razie to chyba nikt wiecej z tego silnika nie wycisnal, a moze sie myle ??
W kazdym razie w N/A to chyba ciezko wiecej wycisnac z tej konkretnej jednostki?

U mnie rowniez minime na z6 i 3,4 przelozenie z CRXa zawitalo (w tym miejscu pozdro dla Furiousa i Rema)

rem36
13-03-07, 00:03
łoj mozna sporo wiecej i ponad 200koniow ale sens robienia czegos takiego jest zaden, bo koszty, zywotnosc i ogolny przydatnosc do jazdy jest na irracjonalnym poziomie.

nie mam zadnych tajnych modyfikacji wszytko opisane w moim topiku a modyfikacji kompa wtedy nie bylo.

generalnei w y7 jest co robic i mozna sobie powoli dlugac za stasunkowo nieduza kase, raz to, raz tamto, jak cie stac na swap to swapuj jak nei to mozna dlubac bo efekty beda jak nabardziej zauwazalne ;)

w tym miejscu pozdro dla Furiousa i Rema

pzdr :)

Bishop
13-03-07, 02:30
Taa, mialem w domysle to ze w PL, a przynajmniej na forum nikomu nie udalo sie wiecej wykrzesac i jest to juz calkiem ladny wynik jak na ten silniczek, bo w koncu jest o okolo 1/3 mocniejszy od serii, co powoduje, ze zaczyna jakos jezdzic. Jak sie myle i komus sie jednak udalo, to niech sie do mnie zglosi, bo chce wiedziec jak to zrobil ;)

A za dużą kałużą to juz inna bajka, bo oni tam maja Spoony, Mugeny, Apexi, AEMy itd., a przede wszystkim kasa inna wchodzi w gre i dostepnosc tych wszystkich gratow i wtedy

mozna sporo wiecej i ponad 200koniow

ale dokladnie jak mowisz po przekroczeniu pewnego poziomu robi sie to po prostu nieoplacalne i wtedy lepiej kupic mocniejsza serie.

nie mam zadnych tajnych modyfikacji
No myslalem, ze tam razem z Furiousem jakies Voodoo odprawiliscie przy tym y7, bo jak na razie wyjsc mi tyle nie chce, ale powalczymy, zobaczymy

Zeby nie bylo OT to dodam, ze u mnie sama glowica + kolektor wydechowy dalo okolo 15KM, chociaz chyba powinno wyjsc mniejwiecej 20, ale mozliwe ze to przez reszte wydechu cos zatyka jeszcze.... mam nadzieje ze tak wlasnie sie okaze

Oleee
13-03-07, 09:18
a w takim razie jaki silnik najlepiek przeswapowac do civica coupe z 97roku z wyzej wymienionym silnikiem? slyszalem ze dobrze jest od integry ale to chyba ciezko znalezc.

Furious
13-03-07, 12:52
a w takim razie jaki silnik najlepiek przeswapowac do civica coupe z 97roku z wyzej wymienionym silnikiem? slyszalem ze dobrze jest od integry ale to chyba ciezko znalezc.
Zaczynasz wchodzic w pytania ktore padly juz na forum nie raz, uzyj opcji SZUKAJ zanim ktos da Ci warna.
Najlepiej ten ktory ma najwiecej mocy, proponuje K20 :D