Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Obsługa radia/CD w hondzie Civic VIII

Marioosz
25-05-11, 19:41
Witam. Zostałem szczęśliwym posiadaczem hondy Civic VIII. Zapoznaję się pomału z obsługą m. in. radia/CD. Mam pytanie do posiadaczy, wg instrukcji przycisk DISP służy do wyświetlania informacji w czasie odtwarzania płyt CD lub MP3. U mnie naciskanie DISP nic nie powoduje jakby przycisk wogóle nie reagował na uruchamianie. Jak odtwarzana jest płytka z MP3 to na początku wyświetla się nazwa utworu, a potem tylko nr utworu, a naciskanie DISP nic nie powoduje jakby przycisk wogóle nie reagował. ): Co źle robię?

Może mi ktoś z posiadaczy civica zerknąć u siebie w wolnej chwili czy mu działa i jak przycisk DISP przy odtwarzaniu CD/MP3?

Lucas.FK2
25-05-11, 23:16
DISP czyli w skrócie DISPLAY. Jak np. masz włączone radio np. Zet i go wciskasz to wiadomo,ze nic się nie zmieni. Ale włóż płytę to bedziesz mógł zmieniać wyświetlanie np. nazwa utworu,albo upływający czas. Jednym słowem na spokojnie. Jeszcze wiele przycisków przed toba,funkcje komputera zostaw sobie na później ;)

Marioosz
26-05-11, 20:18
Oczywiście przyciskam DISP jak odtwarzana jest płytka z MP3 i nic nie powoduje jakby przycisk wogóle nie reagował. ): Co źle robię?:mad:

Hoze
26-05-11, 22:08
W polifcie w miejscu DISP jest przycisk TITLE i u mnie on zmienia (pokazuje) nazwy piosenek lub artystów

TeeS1975
26-05-11, 23:38
Ale to działa tylko przy CD

Marioosz
27-05-11, 19:56
U mnie DISP nie działa ani przy MP3 ani przy CD :mad:

Jacek65
27-05-11, 20:08
U mnie przycisk DISP działa przy odtwarzaniu płyt z MP3.Można za pomoca niego ustawiać wyświetlanie folderów oraz ich zawartość.Czyli tytuły utworów czy ich wykonawców.Ale z tego ci czytałem w instrukcji obsługi jest wiele wariantów radioodtwarzaczy w Civikach.:)

Marioosz
28-05-11, 16:01
To ciekawe po co jest u mnie przycisk DISP? Jak nagrywacie pliki mp3, aby widoczne były tytuły i inne informacje. Trzeba to robić wg jakiś określonych zasad (nazwy plików, szczegóły, nazwy folderów?

semri
28-05-11, 21:12
w nero zaznaczam żeby nagrał wraz z danymi pliku i wsio

Marioosz
28-05-11, 23:55
w nero zaznaczam żeby nagrał wraz z danymi pliku i wsio
... i DISP wyświetla Ci tytuły? Który masz rocznik?

semri
29-05-11, 00:35
2007, wyświetla folder/tytuł utworu/ wykonawce/ czas utworu
Włóż jakąś oryginalną CD-AUDIO, czy kolędy z wyborczej i zobacz czy działa.

Marioosz
29-05-11, 11:23
Na CD-Audio też nie działa. Pojawia się tylkok czas i nr utworu, a naciskanie DISP nic nie powoduje :mad:

Jacek65
29-05-11, 22:00
Pewnie masz odtwarzacz CD bez tej funkcji.Czyli uboższą wersję.Chyba że funkcja jest uszkodzona.Najlepiej podjedź do ASO to moze będą wiedzieć co jest grane.

kuba42
03-06-11, 10:38
Słucham oryginalnej płyty CD, przyciskam przycisk TITLE pokazuje sie informacja NO INFO. Czy ktoś wie o co chodzi?

qbson
04-06-11, 11:40
Słucham oryginalnej płyty CD, przyciskam przycisk TITLE pokazuje sie informacja NO INFO. Czy ktoś wie o co chodzi?

Moim zdaniem plik (piosenka, audio lub mp3) nie ma w sobie zapisanych żadnych informacji o tytule, nic w tym dziwnego. Dlatego wyświetla No Info. Spróbuj innych płytek, nagraj własną, tylko wcześniej sprawdź koniecznie czy plik z utworem ma zapisane w sobie informacje, artystę, tytuł itd. Pozdr!

Paluch_tcw
05-06-11, 01:31
Na CD-Audio też nie działa. Pojawia się tylkok czas i nr utworu, a naciskanie DISP nic nie powoduje :mad:

U mnie na tym małym wyświetlaczy po naciśnięciu DISP też pokazuje tylko nr utworu lub czas. Tyle, że ja mam nawigację i tam wszystko widzę. Ale na mały wyświetlaczu również nie widać nazwy utworu. 2007 rok

Hoze
06-06-11, 10:35
Moim zdaniem plik (piosenka, audio lub mp3) nie ma w sobie zapisanych żadnych informacji o tytule, nic w tym dziwnego. Dlatego wyświetla No Info. Spróbuj innych płytek, nagraj własną, tylko wcześniej sprawdź koniecznie czy plik z utworem ma zapisane w sobie informacje, artystę, tytuł itd. Pozdr!

Na oryginalnych płytach nigdy nie pokazuje danych ani o wykonawcy ani tytułu piosenki.

separate
27-06-11, 20:28
ja mam civic z 2006 r i jedno mnie dziwi. jak wkladam plyte i ja zaczyna czytac, to wtedy wlasnie pojawia sie nazwa utworu a potem juz tylko pokazuje folder utowr i czas i przycisk disp nie reaguje. Cos mi sie wydaje nie tak skoro na poczatku nazwa utworu jest wyswietlana a potem klapa.

zylka85
19-04-17, 17:37
Ja z kolei mam pytanie odnośnie innych opcji. Po wciśnięciu i przytrzymaniu pokrętła POWER w radiu pojawiają się na wyświetlaczu opcje:
1. AF (om/off)
2. REG (on/of)
4.. A-TP (on/off)

Jakie mają funkcje te opcje?

Drugie pytanie dotyczy zmieniarki. Jak się dowiem czy moje radio ją posiada? Jest coś gdzieś napisane? :confused:

viviusek
20-04-17, 20:56
Ja z kolei mam pytanie odnośnie innych opcji. Po wciśnięciu i przytrzymaniu pokrętła POWER w radiu pojawiają się na wyświetlaczu opcje:
1. AF (om/off)
2. REG (on/of)
4.. A-TP (on/off)

Jakie mają funkcje te opcje?

Drugie pytanie dotyczy zmieniarki. Jak się dowiem czy moje radio ją posiada? Jest coś gdzieś napisane? :confused:

1. AF częstotliwość alternatywna - funkcja włączona / wyłączona - umożliwia automatyczne wybieranie częstotliwości tej samej stacji nadającej sygnał RDS
2. REG program regionalny - funkcja włączona / wyłączona - pozwala na stałe odbieranie programu regionalnego i nie dopuszczająca zmiany częstotliwości nawet jeśli sygnał staje się coraz słabszy
3. PS - wyświetlanie programu - funkcja włączona / wyłączona - funkcja dzięki której można wyświetlić nazwę odbieranej właśnie stacji radiowej
4. A-TP automatyczne ustawianie programu z wiadomościami - funkcja włączona / wyłączona - funkcja umożliwiająca automatyczne przejście do stacji radiowej nadającej informacje o ruchu na drogach

Informacje te masz w instrukcji obsługi auta ;)

zylka85
20-04-17, 21:15
1. AF częstotliwość alternatywna - funkcja włączona / wyłączona - umożliwia automatyczne wybieranie częstotliwości tej samej stacji nadającej sygnał RDS
2. REG program regionalny - funkcja włączona / wyłączona - pozwala na stałe odbieranie programu regionalnego i nie dopuszczająca zmiany częstotliwości nawet jeśli sygnał staje się coraz słabszy
3. PS - wyświetlanie programu - funkcja włączona / wyłączona - funkcja dzięki której można wyświetlić nazwę odbieranej właśnie stacji radiowej
4. A-TP automatyczne ustawianie programu z wiadomościami - funkcja włączona / wyłączona - funkcja umożliwiająca automatyczne przejście do stacji radiowej nadającej informacje o ruchu na drogach

Informacje te masz w instrukcji obsługi auta ;)
Dzięki serdeczne [emoji4]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka