Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Reset SRS

Vidoq
11-03-07, 01:40
Nie mogę znaleźć instrukcji resetu SRS, bądź też jak to niektórzy nazywają uzbrajania SRS po wyjmowaniu akumulatora , a mianowicie pali mi sie kontrolka SRS i wyczytałem że reset SRS powinien załatwić sprawę - ale nie mogę znaleźć opisu.

Jacek,
11-03-07, 08:13
http://www.honda.lub.pl/htech.html wystarczy opcja szukaj...

Vidoq
11-03-07, 11:00
dzięki wielkie - szukałem naprawdę, ale widocznie nie miałem szczęścia coś z wyszukiwarką było nie tak - dzięki

reXio
11-03-07, 13:17
jak ktos znajdzie ta kostke pod kierownica to prosze o fotke bo ja sie swego czasu poddalem i pojechalem do ASO.

knedi
11-03-07, 14:45
w lepszym warsztacie samochodowym skasują za 50zł w 3 min

Vidoq
11-03-07, 15:27
w lepszym warsztacie samochodowym skasują za 50zł w 3 min

a znasz taki ?? bo ja juz wiele razy miałem do czynienia z takimi co rzekomo sie znali - a juz w szczególności w naszej kochanej stolicy partaczy jest pełno - przestałem mieć zaufanie do zakładów tego typu którym zaprowadzasz samochod z jedna usterką a wyjeżdżasz z kilkoma innymi , bo kolesiom nie zależy na tym żeby zrobić coś dobrze. Po tym jak tutaj się naczytałem zgadzam sie z niektorymi że jak można zrobić coś samemu to po co szukać warsztatu który Ci czegoś nie popsuje.

knedi
11-03-07, 15:40
Mi coś takiego przytrafiło się dwa razy.. za pierwszym razem podjechałem do serwisu hondy na Puławskiej do Chodzenia i chcieli za tą operacje ponad 100zł i jeszcze kazali mi czekać godz., podziekowałem i podjechałem przy okazji do hondy przed Radomiem i jak pamiętam zrobili mi to od ręki za pół ceny, taka była różnica. Natomiast drugi przypadek jaki mi sie zdarzyl rok temu to usunąłem podjeżdżając do warstatu w miejscu mojego zamieszkania gdzie oferowali diagnostykę komputerową w cenie 50 zł, facet 3 minuty to robił..

Vidoq
11-03-07, 17:18
Widze że jestes z Warki - czesto tamtedy śmigam do rodziców więc jeżeli ten zakład jest w Warce i jest tak jak mówisz to chetnie go odwiedzę tylko musiałbyś mi podac namiary. ;)

knedi
11-03-07, 18:43
jest to na ulicy grójeckiej pomiędzy Warką a Laskami po prawej stronie jadąc od Warki tak jak zaznaczyłem na mapce
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a28fef5d5acdad27.html

Vidoq
11-03-07, 19:15
Wielkie dzięki - gdybym nie zdecydował sie tego zrobic samemu to odwiedze kolesia w dzrodze do rodziców - nie pamiętasz nazwy i godzin otwarcia ??

dziadzia
11-03-07, 19:23
Witam.
Z opisu znalezionego tutaj,robiłem to kilka dni temu - z sukcesem.
Najlepiej odkręć obudowę bezpieczników,pod kierownicą 3-wkręty(wcześniej musisz wyjąć ten malutki schowek) przychyl się i po prawej stronie szukaj w żółtej osłonie przewodu(2 żyły) który jest wciśnięty w ślepą wtyczke,przewodów tego koloru jest tam kilka ale tylko jeden jest ślepy(tzn. do niczego nie podłączony)
Dalej postępuj zgodnie z instrukcją-od momentu kasowania(odłączanie poduszek pomiń)
Mnie udało się za drugim razem.Jutro zrobię fotki,ale wrzuce je dopiero wieczorem(mało czasu)
Powodzenia. :piwo2:

TeeS1975
12-03-07, 01:46
nic nie trzeba odkręcać złączka jest po prawej stronie na granicy puszki bezpieczników, niebieska kostka wchodząca w żółte złącze, operacja trwa kilka sekund dosłownie i jest w 100% skuteczna i bezpieczna, jak ktoś jest z wawy służe pomocą we środę na spocie ;)

boomer
12-03-07, 09:19
BYLO