Zobacz pełną wersję : Pierscienie
witam mam problem 4 miechy temu kupilem hanie i wymienilem olejn na motul 10w40
po 3 misiacach jazdy na tym oleju ktory jest troche zatki to troche chyba mi wyplukal silnik i mam zrypane pierscienie tak powiedzial mechanior
wieze mu i chcial bym sie od was dowiedziec co z tym zrobic bo za wymiane powiedzieli mi 700 zl a za tyle kasy to ja kupie drugi taki silnik
wiec moze da cos jak zaleje jakiegos mobila 15w40
Ja tam nie wierze Twojemu mechanikowi, ile tego oleju Ci spalilo przez te 3miesiace? Ile przebiegu zrobiles?
Jak kupisz drugi taki silnik to tak samo bedzie bral olej, ja bym robil remont.
Ogolnie to: UZYJ OPCJI SZUKAJ !! :szukaj:
ja mu wierze bo troche sie orientuje i slyszalem ze cos zaczelo dzwonic przy przyspieszaniu tak jak pierscienie i powiem szczerze ze to sie jakos tak nagle zrobilo bo bylo dobrze ladnie sie wkrecal pod odciecie a któregos dnia nie chcial wejsc pod odciecie i za mna zroblo sie mnustwo niebieskiego dymu jak z trabanta
najgorsze jest to ze mam 145 tys. przebiegu, aha i jak zmienialem olej to wczesniej wlewalem czyscik motula do oleju tego starego i gosciu powiedzial ze ten olej motul jest strasznie czyszczacy i ze mozesie cos stac i mi sie wydaje ze to jest wina oleju jest to jakis technosyntetyczny a powinienem zalac mineralny moze zeby to zredukowac
slyszalem ze cos zaczelo dzwonic przy przyspieszaniu tak jak pierscienie i
zawory to ja rozumiem... ale pierwszy raz słysze o dzwoniących pierscieniach...
chcialbym to usłyszec...
powiem szczerze ze to sie jakos tak nagle zrobilo bo bylo dobrze ladnie sie wkrecal pod odciecie a któregos dnia nie chcial wejsc pod odciecie i za mna zroblo sie mnustwo niebieskiego dymu jak z trabanta
mialem auto które bralo wiecej niz 1l oleju na 1000km
i zawsze sie dokręcało do redlinE...
najgorsze jest to ze mam 145 tys. przebiegu, aha i jak zmienialem olej to wczesniej wlewalem czyscik motula do oleju tego starego i gosciu powiedzial ze ten olej motul jest strasznie czyszczacy i ze mozesie cos stac i mi sie wydaje ze to jest wina oleju jest to jakis technosyntetyczny a powinienem zalac mineralny moze zeby to zredukowac
wlewej wiecej wynalazków do silnika-na pewno bedzie lepiej ;/
a co do pierscieni to info:
- jakiej marki
- jaka cena
jest wiele na forum. wystarczy uzyc opcji szukaj....
marcin EZG
11-03-07, 10:34
a ja cos watpie w twój przebieg(145tys) :d :d
dobra przepraszam ze zawracam tylek pytaniami które juz byly :moja glowa:
prosze moda o zamkniecie tematu
:zamkniety temat: