Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Check engine świeci cały czas VTi

Maju
10-03-07, 21:49
Witam!!!
POMOCY!!!! Po przekręceniu zapłonu check engine świeci cały czas, nawet nie słychać pompki paliwa żeby podawała benzyne, rozrusznik kręci silnikiem ale wiadomo jak sucho to nie odpadli, cała sprawa stala się nagle podjechałem na parking zgasiłem silnik a po 3 min jak chciałem odpalić już było po wszystkim.Jak robię samodiagnostykę i przekręcam zapłon check świeci ciągłym światłem, nie mryga.
Pomóżcie, może ktoś miał podobnie, samochód to civic Vti, piąta generacja.

kosiniak
10-03-07, 21:52
no skoro pompy nie slychac to chyba wiesz od czego zaczac :)

Maju
10-03-07, 22:03
Ale mam wrażenie że to nie pompa bo diagnostyka nie wystukuje żadnego błędu, a powinna wywalać uklad paliwa lub jego obwód.

[ Dodano: Sob 10 Mar, 2007 ]
Mam prośbe, czy ktoś z warszawy pomógłby mi jutro i użyczył swojego komputera z civica VTi??? Mam wrażenie że to ECU padł bo ponoć jak się świeci check w czasie samodiagnostyki to znaczy że to kod "0" czyli uszkodzenie ECU.
Pomóżcie, bo najgorsze wszystko jest w tym że samochód jest uziemiony....

MacK
11-03-07, 11:17
bo ponoć jak się świeci check w czasie samodiagnostyki to znaczy że to kod "0" czyli uszkodzenie ECU
ponoć czy na pewno ??
u mnie świeci w czasie samodiagnostyki i nie mam zwalonego ECU

Furious
11-03-07, 11:46
bo ponoć jak się świeci check w czasie samodiagnostyki to znaczy że to kod "0" czyli uszkodzenie ECU
ponoć czy na pewno ??
u mnie świeci w czasie samodiagnostyki i nie mam zwalonego ECU

To wszystko zalezy, ale jesli np. po odpieciu MAP Sensora nie ma bledu i fura nie odpala to bardzo prawdopodobne jest ze to wlasnie uszkodzone ECU.
Radze wszystkim sprawdzac czy maja prawdidlowe bezpieczniki ECU.
U Maju jest to wina kompa - juz sprawdzone