PDA

Zobacz pełną wersję : Różnica zawieszeń 5gen sedan hatchback jakie dobrać

TmK18
23-05-11, 23:32
Czy w 5gen zawieszenie oryginalne różni się w Sedanie i w Hatchbacku oraz Coupe?
Bo moim zdaniem każda hatchback siedzi nisko w porównaniu do mojego sedana

Ponieważ chce zmienić zawieszkę i czy dobrze mi się zdaje że jak dam -40 to od boku patrząc będzie nisko jak w seri hatchbacka?

Thavar
24-05-11, 00:14
Bo moim zdaniem każda hatchback siedzi nisko w porównaniu do mojego sedana

Co do zawieszenia , nie wiem niestety lecz... również zauważyłem, że sedan jest troche wyżej niz hb.
Na jakie zawieszenie planujesz zmienic jesli moglbym zapytac ? (tez mam takie plany dlatego pytam)

kubson012
24-05-11, 12:31
ja mam to samo szwagier mial serie i mial wyzej o kilka cm co bylo widoczne ale zakupilem koni str i eibachy -30 nie bawem bede zakladal to zobaczymy :D

TmK18
24-05-11, 23:23
@Thavar szczerze to chce troszkę niżej niż seria sedana najlepiej tak nisko jak HB(nie niżej) mam na wierzchu sprężyny od mojego Sedana i od kumpla integry( 4d automata, nie dc2) podobno zawieszenie jest podobne a jednak jego sprężyny są wyższe o 2-3cm a integra stała niżej od mojego civica
Zobacze jak z czasem ale może przymierze jego amortyzatory przednie na moich sprężynach i zobaczę jak będzie

A Ty o jakim myślisz?

@kubson012 w sumie właśnie o tych eibachach -30 myślałem jak by wyglądał mój sedan ale Twoj HBi tak jest już niski ale zdjęcie później możesz wrzucić:)