Zobacz pełną wersję : Gdzię dostanę tę oprawki ?
Witam. Ostatnio przestał świecić mi przycisk świateł awaryjnych, więc wyciągnałem go i wykręciłem tą małą żaróweczkę w oprawce która okazała się spalona. Ale problem pojawił się w tym że oprawka ta pokruszyła się troszkę i nie ma teraz tych łapek dzięki którym ona się tam wkręcała. Dlatego chciałem się dowiedzieć od Was bo może ktoś już gdzieś to kupował gdzie dostane te oprawki które są poniżej na zdjęci.? Pytałem w sklepach elektronicznych i motoryzacyjnych ale akurat tych małych oprawek nigdzie niema dostępnych. Chodzi mi o tą oprawkę...
http://img59.imageshack.us/img59/4783/oprawkap.jpg
Na allegro są diodowe ( wiem, że będzie się różnić kolor od innych, ale poszukaj takiej zwykłej- może będzie) ostatecznie zostaje ASO- ja tam kupowałem, i po znajomości za 20 zł( bo też nie mogłem nigdzie znaleźć) więc normalnie będzie za kosmiczną cenę
Ehh no nic będzie trza kupić na allegro bo nie są drogie a żarówki se zmienię bo idzie dostać. Najgorzej to te oprawki ehh... Ale dzięki za poradę ;-)
Przeciez kupuje sie tylko zarowke za max 0,50 PLN i nawija na oprawke!! Oprawka zostaje ta co masz !!
Przecież jak *uj stoi w pierwszym poście, że mu się oprawka pokruszyła :/ Jakbym miał płacić 20pln po znajomości to wolałbym na szrocie kupić byle jaki przycisk i wyciągnąć żarówki z niego.
Ja bym kupił na allegro cały przycisk z żarówką i oprawką. Używany już od 25zł kiedyś widziałem...
za cene takiego przycisku mam 5 zarowek z oprawką z allegro a przycisk mam okej wiec nie kalkuluje sie ;/
demonobiker
24-05-11, 21:04
ostatnio kupowałem takie oprawki wraz z żarówkami w podrządnym sklepiku motoryzacyjnym w częstochowie, bez problemu dostałem zapłaciłem 1,8zl za sztuke oprawka+żarówka.. kobitka miała to w takiej walizeczce małej z tworzywa i miała tam mnóśtwo tych oprawek różnych
Moze ktos podac link z allegro? nie moge znalezc. Demon. moze zajmiesz sie kupnem i wysylka zarowek?:) ja chetnie wezme :)
Szukać można pod nazwą "żarówka R3" bo tak się nazywa jej oznaczenie z tym że na allegro 80% to zamiast żarówek są tam diody wraz z tą oprawką. niżej link do tego typu żarówek
http://allegro.pl/diodowa-zarowka-led-r3-2-typy-polecam-i1633913697.html
Jak będziesz kupował to zwróć uwagę na średnicę cokoła bo z tego co pamiętam to w R3 są trzy różne.
tak wiem są 8mm 9 i 12 ale Nas jeżeli chodzi o przyciski to interesuje ta najmniejsza 8mm ;-)
Miałem ten problem i skończyło się na wymianie całego przycisku. Nigdzie nie znalazłem takiej oprawki.
ostatnio kupowałem takie oprawki wraz z żarówkami w podrządnym sklepiku motoryzacyjnym w częstochowie, bez problemu dostałem zapłaciłem 1,8zl za sztuke oprawka+żarówka.. kobitka miała to w takiej walizeczce małej z tworzywa i miała tam mnóśtwo tych oprawek różnych
jak możesz to napisz który to sklep, bo jak ja szukałem to same żaróweczki - bez oprawki wszędzie mieli...
Jak wyciągnąć żarówkę z tej oprawki? Mam ze dwie takie luzem, próbowałem to rozdzielić dzisiaj i mi się nie udało, nie chciałem tego popsuć. To się jakoś wykręca/wysuwa czy jak?
trzeba odwinąć te druciki i powoli wyciągnąć z oprawki