PDA

Zobacz pełną wersję : Uszczelki

error
10-03-07, 18:23
Musze kupić uszczelke pod pokrywe głowicy. To nie problem, ale jak nazywają sie uszczelki te takie okrągłe?? bo nie wiem jak szukać na internecie. Jak znajde juz uszczelke pod głowice to są bez tych okrągłych na świece..

I jeszcze jedno jak sie nazywa jakieś łaczenie aparatu zapłonowego , czy też uszczelka, omering cos takiego?? mechanik mi powiedzial ze musze cos takiego kupić POMOZCIE:) dzieki z góry

kicibobek
10-03-07, 19:46
to nie omering tylko oringi

error
10-03-07, 20:11

i to sie jakoś osobno kupuje czy jest to może w zestawie razem z uszczelką pod pokrywe zaworów?

[ Dodano: Sob 10 Mar, 2007 ]
teraz wlasnie tak czytam i sa to Simmeringi a nie oringi

Blend
10-03-07, 21:45

i to sie jakoś osobno kupuje czy jest to może w zestawie razem z uszczelką pod pokrywe zaworów?

[ Dodano: Sob 10 Mar, 2007 ]
teraz wlasnie tak czytam i sa to Simmeringi a nie oringi

Oring to poprawne określenie

Mattmax
10-03-07, 22:06
:) chyba chodzi CI o uszczelke pokrywy zaworowej? ;) w deklu zaworowym są uszczelniacze świec:) (własnie takie okrągłe) aparat zapłonowy też jest uszczelniony tzw. oringiem...badz uszczelką:) (jak zwał tak zwał byle by spełniało swoje zadanie)
Tak jak mówisz przewaznie w zamiennikach nie ma w zestawie( przewaznie po rabacie taka uszczelka bez uszczelniaczy świec zapłonowych kosztuje 28-40zł) oryginał z ASO licz razy 3:P Jesli ma byc z "uszczelniaczami" świec zapłonowych bedzie nieco drożej...
pozdrawiam

error
12-03-07, 21:54
co do tych uszczelek zamówiłem już z internetu uszczelke pokrywy zaworowej wraz z uszczelniaczami świec (Simmering). Oring to są okrągłe uszczelki i wchodzi własnie tam do aparatu zapłonowego:) Komplet uszczelek pokrywy zaworowej wraz z przesyłką wyniósł mnie 63zł. Zobaczymy czy będą pasować i czy spełnią swoją rolę:)

mozes
13-03-07, 11:48
Ja ostatnio u siebie wymieniałe o-ring pomiędzy głowicą a aparatem zapłonowym. Kupiłem w sklepie za 40 groszy. Wymiary 26,4X3,1.
Pozdr

Efyr
13-03-07, 12:24
A idzie kupiś same uszczelniacze do świec bez uszczelki pod pokrywe?
I czy je się zawsze wymienia z uszczelką pod pokrywe razem?

Pytam, bo mam uszczelke pod pokrywe, ale nia mam tych pod świece.

Furious
13-03-07, 12:47
A idzie kupiś same uszczelniacze do świec bez uszczelki pod pokrywe?
I czy je się zawsze wymienia z uszczelką pod pokrywe razem?

Pytam, bo mam uszczelke pod pokrywe, ale nia mam tych pod świece.
zawsze sie kupuje osobno, jak Ci nie cieknie przez te uszczelki to po co wymieniac?

Efyr
13-03-07, 12:59
Aha, dzięki.
Bo ja widziałem takie na allegro, że są razem:
http://www.allegro.pl/item174678862_uszczelka_pokrywy_rozrzadu_komplet_h onda_civic.html
Ja mam tą zewnętrzną tylko, czyli te raczej dokupie osobno.
A w najbliższym czasie będę robił mały remont i raczej chce wymienić wszelkie uszczelki aby mieć na długi czas spokój.

error
13-03-07, 15:32
ja własnie te z allegro zakupilem:) i napewno będą dobre. zdam relacje jak założe. A ten o-ring, jego wymiary będą dobre do mojego aparatu?

Lcfr
14-03-07, 09:43
A w najbliższym czasie będę robił mały remont i raczej chce wymienić wszelkie uszczelki aby mieć na długi czas spokój.

nie zawsze nowa uszczelka gwarantuje spokuj....
chyba ze bedzie z z aso...
a w przypadku zamienników bywa róznie....

i tak np. jeżeli chodzi o uszczelke pokrywy zaworów (do której wymiany jest banalny dostep) jestem zwolennikiem kupowania uszczelki z aso albo... jeżdzenia na starej póki nie cieknie...(skoro nie cieknie spelnia swoje zadanie)
z zamiennikami w tym przypadku jest róznie...

mozes
14-03-07, 13:12
A ten o-ring, jego wymiary będą dobre do mojego aparatu?
Napewno podejdzie do twojego aparatu bo D15B2 i B7 to te same silniki tylko dolot, wiązka, komp i coś w samym aparacie się różni a reszta to to samo.

error
14-03-07, 15:08
error napisał/a:
A ten o-ring, jego wymiary będą dobre do mojego aparatu?

Napewno podejdzie do twojego aparatu bo D15B2 i B7 to te same silniki tylko dolot, wiązka, komp i coś w samym aparacie się różni a reszta to to samo.

to powiedz mi teraz gdzie moge takie coś kupić, albo dostać w internecie?? bo zjezdzilem wszystkie sklepy u siebie w miejscowości i nie maja:(

mozes
14-03-07, 15:12
Ja kupiłem w sklepie KOMAD jest u mnie taki sklep niedaleko. Szukaj w sklepach o tym asortymencie. Zawsze mogę go Tobie kupić i wysłać listem. Fakt, że różni się od oryginału bo mój jest o przekroju okrągłym a oryginał o przekroju kwadratowym ale spełnia tą samą rolę.
Pozdr

error
14-03-07, 15:19
ok a moglbyś mi kupić taką uszczelke i przesłać na mój adres?? byłbym bardzo wdzieczny:)

mozes
14-03-07, 15:22
ok a moglbyś mi kupić taką uszczelke i przesłać na mój adres?? byłbym bardzo wdzieczny:)
Żeby była jasność że mówimy o tym samym podkreślone czerwoną linią na zdjęciu
aparat-oring (http://img95.imageshack.us/my.php?image=apzaprp9.jpg)
Ok wyślesz adres na priv albo e-mail to ją Tobie kupię i wyślę.
Pozdr