Zobacz pełn± wersję : Czy jest jaka¶ różnica w zwrotnicach Civic V gen?
Jak w temacie czy jest jaka¶ różnica pomiędzy zwrotnicami w Civicach V gen z w różnych budach i z różnymi silnikami? Pytam bo mam podobno zwrotnice od EG5 z hamulcami 240mm i jak dałem glebe -60mm to miałem spory negatyw i mi opony ¶cinało. Teraz mam zawieszenie wyżej niż seria i nie wiem czy nie jest też minimalnie negatyw, a chciałbym obniżyć chociaż o jeden pier¶cień na amorach i było by dobrze jakby opon nie ¶cinało.
Ja wiem, ze sa dwa rodzaje zwrotnic: jedne pod 231/240/242 i drugie, ktore przyjma 262/282.
Drugie co wiem, to ze glownie za scinanie opon odpowiada zla zbieznosc, katy maja znaczenie drugorzedne.
zbieżno¶ć miałem sprawdzan± i były minimalne odchylenia, a teraz jest już idealnie na 0 stopni.
A czy w jaki¶ innych hondach były zwrotnice z hamulcami 242 lub 240 które podeszły by do civica V gen i mogły dawać negatyw?
ale z tego co mi wiadomo to zwrotnica nie ma nic do negatywu, szczegolnie ze w naszych hankach nie ma takiej regulacji. ile masz tego negatywu? na kazdej stronie jednakowo?
z drugiej strony jak masz glebe -60 to normalne ze bedzie negatyw...