davnbb
10-03-07, 00:21
Na samym początku zaznaczam, że budowę silnika znam raczej powierzchownie. Mam następujący problem: silnik zaczął brać olej. Niedawno był rozbierany ponieważ była wymieniana uszczelka pod głowicą. Przy okazji mechanik podszlifował i wyprostował zawory. Zalecił to trochę dotrzeć i przyjechać na regulację. Jak pojawiło się klekotanie to udałem się do regulacji i przy jej okazji wyszedł fakt, iż znika olej (nie ma wycieków na zewnątrz), wcześniej nie było tego problemu. Wiem także, że do wymiany są sprężynki na zaworach(są juz wyrobione i nie dociskają zaworów z odpowiednią siłą). Spadła także kompresja na cylindrach(była mierzona przed regulacją). Jeśli ktoś może mi odpowiedzieć na następujące pytania to będę wdzięczny:
-spadek kompresji można wiązać z za dużym luzem na zaworach (ew. z tym, że z powodu słabych sprężyn zawory mogą się nie domykać)?
-czy silnik może brać olej przez układ zaworowy (wziął go ok 0,6-1l na 1000km), co wtedy należy uszczelniać.
Jak ew. sprawdzić czy to nie jest jednak wina pierścieni.
z góry dzięki za wszelką pomoc.
-spadek kompresji można wiązać z za dużym luzem na zaworach (ew. z tym, że z powodu słabych sprężyn zawory mogą się nie domykać)?
-czy silnik może brać olej przez układ zaworowy (wziął go ok 0,6-1l na 1000km), co wtedy należy uszczelniać.
Jak ew. sprawdzić czy to nie jest jednak wina pierścieni.
z góry dzięki za wszelką pomoc.