Zobacz pełną wersję : przełaczania z lpg na pb
Co może być przyczyną przełaczania się z lpg na pb przy wysokich obrotach czasami jest to przy 4 tys czasami przy 5 ? Czasami jest wszystko ok czyli kręci sie do czerwonego pola i nie ma żadnego problemu a innym razem 4 tys i przełacza na pb...
Przytkany filterek gazu, zła regulacja i przy wyższych obrotach brakuje mu gazu wiec przełącza go na benzyne albo kiepskiej jakości gaz.
albo niskie ciśnienie gazu jaka instalacja ??
stag 4, reduktor ac r01, wtryskiwacze omvl, ma ktoś jaki pomysł co może być przyczyną takiego zachowania? dodam tylko że czasami jest wszystko ok...
Sprawdz czujnik cisnienia od gazu lubią padac w Stagu. do czujnika wchodza dwa wezyki jeden od parownika drugi od listwy
temat juz ograniety za niskie cisnienie było czy coś w tym stylu gazownik cos tam porobił przy parowniku i teraz jest ok... no prawie ok bo po przejechaniu 100 km wywala check kur.. mam już tego dość.
Po zmianie ciśnienia trzeba instalację wystroić ponownie bo czasy wtrysku się zmienią. Pewnie tego gazownik nie zrobił. Niestety oni zawsze najwięcej czasu mają dla pytających o cenę instalacji, już mniej przy zakładaniu a na poprawki to w ogóle.
Po zmianie ciśnienia trzeba instalację wystroić ponownie bo czasy wtrysku się zmienią. Pewnie tego gazownik nie zrobił. Niestety oni zawsze najwięcej czasu mają dla pytających o cenę instalacji, już mniej przy zakładaniu a na poprawki to w ogóle.
nic dodać nić ująć, jeszcze pytałem czy nietrzeba stojenia robić jeszcze raz, odpowiedz "nie bo tam się nic nie zmeniło", przejechałem 100km i check.