Zobacz pełną wersję : Pytanie o ogrzewanie lusterek
djhubertusss
20-05-11, 21:07
koledzy jak mam 5 kabli wychodzących z elektrycznych lusterek które potem łączą się w kostce z kostką z 3 kablami to mam podgrzewane lusterka tylko muszę instalację dodatkową pociągnąć?
Prawdopodobnie tak... tzn. masz szkła (lusterka) które posiadają instalacje ogrzewania, musisz je tylko podłączyć odpowiednio.
koledzy jak mam 5 kabli wychodzących z elektrycznych lusterek które potem łączą się w kostce z kostką z 3 kablami to mam podgrzewane lusterka tylko muszę instalację dodatkową pociągnąć?
ktoś tak przerobił, czy tak było w serii? Pytam bo u mnie w standardzie (mb2) lusterka są podgrzewane, ale nie ma wyłącznika tj. są zawsze włączone, gdy włączony jest zapłon.
djhubertusss
27-05-11, 19:31
5 kabli jest. 3 do sterowania lusterkami a 2 dochodzą do tej kostki i dalej już nie są podłączone.
Jak mierzyłem miernikiem przejście na tych dwóch kablach to jest tak jakby była tam mata czyli miernik ''piszczał''.
Jak mierzyłem miernikiem przejście na tych dwóch kablach to jest tak jakby była tam mata czyli miernik ''piszczał''.
Prawidłowo. A jak chcesz się upewnić, że mata funguje, to podłącz pod te 2 kabelki akumulator (bez znaczenia gdzie + a gdzie - ). Jak po 1-3min powierzchnia lusterka będzie się robić ciepła to masz grzane lustra.