Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o ogrzewanie lusterek

djhubertusss
20-05-11, 21:07
koledzy jak mam 5 kabli wychodzących z elektrycznych lusterek które potem łączą się w kostce z kostką z 3 kablami to mam podgrzewane lusterka tylko muszę instalację dodatkową pociągnąć?

Zdrapka
21-05-11, 00:37
Prawdopodobnie tak... tzn. masz szkła (lusterka) które posiadają instalacje ogrzewania, musisz je tylko podłączyć odpowiednio.

meltoner
27-05-11, 14:22
koledzy jak mam 5 kabli wychodzących z elektrycznych lusterek które potem łączą się w kostce z kostką z 3 kablami to mam podgrzewane lusterka tylko muszę instalację dodatkową pociągnąć?

ktoś tak przerobił, czy tak było w serii? Pytam bo u mnie w standardzie (mb2) lusterka są podgrzewane, ale nie ma wyłącznika tj. są zawsze włączone, gdy włączony jest zapłon.

comatose
27-05-11, 14:33
edyta:

pomyłeczka :P

djhubertusss
27-05-11, 19:31
5 kabli jest. 3 do sterowania lusterkami a 2 dochodzą do tej kostki i dalej już nie są podłączone.
Jak mierzyłem miernikiem przejście na tych dwóch kablach to jest tak jakby była tam mata czyli miernik ''piszczał''.

MikeFoto
27-05-11, 22:10
Jak mierzyłem miernikiem przejście na tych dwóch kablach to jest tak jakby była tam mata czyli miernik ''piszczał''.

Prawidłowo. A jak chcesz się upewnić, że mata funguje, to podłącz pod te 2 kabelki akumulator (bez znaczenia gdzie + a gdzie - ). Jak po 1-3min powierzchnia lusterka będzie się robić ciepła to masz grzane lustra.