Zobacz pełną wersję : Dzwon.;|
Nie zgadniecie.!
Dziadek mi wjechał na parkingu w tył Hani starym polonezem.!;/
W poniedziałek ma przyjechać rzeczoznawca.;|
Bagażnik zablokowany, spróbować otworzyć go od środka.?
Trochę się boję że go później nie zamknę.;/
http://img690.imageshack.us/img690/9626/zdjcie0670y.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/690/zdjcie0670y.jpg/)
Kiepska sprawa, ale jak możemy Ci pomóc?
Moje pytanie brzmi co robić z tą klapą. Do pon 3 dni jak jej nie będę mógł później zamknąć to będzie problem.;| a wolałbym sprawdzić jak sprawa wygląda w środku, żeby uwzględnił to też rzeczoznawca.:(
spokojna głowa jak otworzysz to i zamkniesz ;)
Zawsze możesz złożyć tylną kanapę i wpełzać do bagażnika np. z latarką ;)
MisieK1989
20-05-11, 00:18
odrazu latarką, ma się przecież telefon :p a tak poważnie to sprawdź czy nie masz pogiętego zamknięcia klapy tzn tej części co jest przykręcana do nadwozia
Moja pierwsza Honda , i taka przykra sprawa i człowiek traci rozum. Szczególnie jak sie coś czuje do samochodu.:P
jutro z rana spróbuję jakoś dostać sie do tego bagażnika.
Teraz sie tylko zastanawiam jak to będzie z tą polisą, wyceną itd. . .
spokojna głowa jak otworzysz to i zamkniesz ;)
Mylisz się ;) W EJ9 po podobnym uderzeniu musieliśmy jakby wyłamać zamek (włożyc wkrętak od środka i szarpnąć), żeby otworzyć klapę, później nie szło jej zamknąć - rzeczoznawca zaliczył uszkodzenie zamka do kolizji ;)
Podobnie to wyglądało u mnie
http://img810.imageshack.us/img810/9521/20100816135.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/810/20100816135.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Ogólnie nie dałem rady tego otworzyć, gość oagrniający naprawę tego wypchał do jakoś od środka siłownikiem. Na zdjęciu może wygląda jakby sam zderzak był zniszczony a tak naprawdę troszkę trzeba było hankę naciągać po tym incydencie.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - przynajmniej się tej beznadziejnej naklejki pozbyłem (poprzedni właściciel przykleił tam podkowę na super glue ;/ spolerowało się to, położyło lakier i gitara )
jaki dramat?? super sprawa, moj kumpel 2 razy mial podobnego dzwonka w civicu, w dostal 2x po okolo 6tys zl:)) tylko nikomu nie mówcie że po pierwszej kolizji mial nie napraione auto jak wladowala mu sie 2 osoba:))
Jak otworzysz klapę to na 90% nie zamkniesz. Zawsze można złapać na jakąś gumę czy linkę :)
U mnie kasa z odszkodowania odpadała - z biegu mi wyskoczyła, stoczyła się z podjazdu przed domem, przejechała przez drogę, potem z 50m przez trawę i zatrzymała się na słupie na kancie ogrodzenia ;/ Dobrze, że obrodzenie było niskobudżetowe i składało się ze stalowych słupów + siatka. Jakby to było coś murowanego to bym sobie samochodu mógł szukać nowego.
Dlatego przezornie wykupuję również AC. Drożej ale na zimne trzeba dmuchać.
Jak otworzysz klapę to powiesz ubezpieczycielowi/rzeczoznawcy: Panie, tak przyrżnęła, że klapa się otworzyła i nie da się zamknąć, zamek pan dolicz ;)
Klapa otwarta można powiedzieć "lekko na siłę" a zamknęła się już z użyciem siły.;) Za chwile ma przyjechać rzeczoznawca. Napiszę co mi powiedział i dam znać.:)
znam kolesia co na mercedesie C rok 2000 zarobił 35 tys hehe 9 razy był bity i jezdzi
wiec na pewno dobrze ci wycenia
No to czekamy na wieści,sam jestem ciekaw:)
Przyjechał pocykał foty, pogadał trochę.(ma wysłać mi kosztorys mailem w poniedziałek) Stwierdził że zderzak do wymiany klapa do naprawy i trochę tył trzeba będzie naciągnąć.;)
zderzak jak na razie udało mi się wypchnąć XD. A klapa otwiera się i zamyka lepiej jak przed zdarzeniem.;) Oczywiście musiałem ją trochę podregulować.:D
obstawiam tu kwotę w przedziale 2000-2500zł.
Koszt naprawy bez VAT - 1453 zł
Koszt naprawy z VAT - 1787 zł.
Odwoływać się, czy szukać blacharza i lakiernika który to zrobi w cenie.?
trochę mało, po chamsku można zrobić tak: jeżeli nie chcesz na tym zarobić ... wstaw do aso :D
Czyli biorę naprawę na fakturę i lecę z samochodem do Autokopexu w katowicach.?:D hehe.
Tez o tym pomyslalem :) W ASO dowaliliby ceny porzadne ;)
Ja bym się odwołał, cena jest za niska.
Czyli biorę naprawę na fakturę i lecę z samochodem do Autokopexu w katowicach.? hehe.
Inaczej to jest wtedy naprawa bez gotówkowa, w sensie jak dobrze pamiętam dajesz dokumenty w aso i tyle oni resztę załatwiają
jest jeszcze opcja taka że jedziesz do aso i niech oni to wycenią (koszt wyceny w wawie to około 150 zł) i wtedy na tej podstawie możesz się odwołać
vnv_nation
23-05-11, 18:06
Pytanie jest jeszcze jedno. Twoja honda patrzac na swiatla jest z poczatku produkcji wiec duzej wartosci nie ma, poczytaj czy policzyli ci to jako szkode calkowita - jesli tak to aso calkowicie odpada i mozesz sie z nimi sadzic tylko o wysokosc odszkodowania, jednak bedzie to ciezkie dosc do ogarniecia. Jesli nie masz szkody calkowitej to probuj tak jak koledzy radza.
A co do wczesniejszych postow jak ktos pisal ze bylo kilka stluczek jednego auta i fajnie na tym zarobic mozna... to taka wskazowka dla was bo moze nie wszyscy wiedza - jak juz wasze auto mialo taka stluczke ze byla wg ubezpieczyciela szkoda calkowita, to przy kazdej nastepnej stluczce nie z waszej winy moze byc problem z uzyskaniem odszkodowania. Gdyby to bylo takie fajne latwe i wogole to co drugi by kupil auto i tylko jezdzil po miescie i czekal na okazje.. to nie takie proste jak sie wydaje wiec radze uwazac z cwaniactwem :D
Bylem na górniczej u lakierniko blacharza i powiedział że za 800 zł wszystko zrobi. Także chyba do niego oddam samochód.;)