Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamek od strony kierowcy - włamanie - wymiana - gdzie w W-wie

karabin
19-05-11, 21:49
Witam po dłuższej przerwie,
kilka tygodni temu zdarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja. Na parkingu, na którym stoi mój aerodeck, kilka aut próbowano na chama otworzyć za pomocą śrubokręta. Do mojego auta nie weszli, ale zamek nie nadaje się już do użytku. W związku z tym, że nie mam otwierania z pilota, otwieram od strony pasażera, a potem centralny od środka. Nie jest to zbyt wygodne, jak się zapewne domyślacie.
Szukam sensownego miejsca w Warszawie, gdzie za rozsądną cenę ktoś wstawi mi nowy zamek (wkładkę) i dopasuje do kluczyka. Piszę o rozsądnej cenie, bo kiedy zadzwoniłem do jednego z takich fachowców (ul. Żelazna 69 a paw. 9), zaoferował mi wymianę za 250 złotych. Dla mnie jest to cena zbyt wygórowana. Wolałbym pewnie wymienić komplet zamków, łącznie ze stacyjką ;)
Jeśli macie jakiś pomysł - piszcie. Chętnie centrum lub Wola, ale nie nalegam. Dobrze byłoby, gdyby była możliwość umówienia się na naprawę w weekend. Wiem, że sporo warsztatów pracuje w soboty. No i wolałbym uniknąć akcji w rodzaju: "To pan se poszuka wkładki na allegro albo na szrocie, a jak już się znajdzie, to się wymieni".
Pozdrawiam i czekam na odzew,
K

Radzior
24-05-11, 15:42
Przy okazji tego tematu - czy wkładka w drzwiach jest taka sama jak w schowku ? Czy dałoby się np. je podmienić ?

kulczynski
24-05-11, 15:52
Ja kiedyś naprawiałem wkładkę na Dąbrowskiego, boczna Puławskiej. zajęło jakieś 15 minut