PDA

Zobacz pełną wersję : Telepie przy hamowaniu

djdamn
09-03-07, 10:08
Witam

Od bardzo długiego czasu mam problem z autem podczas hamowania telepie całym autem wymieniłem tarcze oraz klocki i na jakis czas przestało ale po tygodniu znow sie nasililo no i dalej telepie ostatnio pojechałem do jakiegos mechanika tam powiedzieli mi ze sa wybite jakies tam tuleje powymieniali je no i dalej mi telepie :D czy ktos moze mi powiedziec co to moze byc ? bo niemam zamiaru co chwile wymieniac czego kolwiek a autem bedzie mi nadal telepac dodam ze jak za kazdym razem hamuje to piszcza tarcze czekam na jakies propozycje :) pozdrawiam

vikal
09-03-07, 17:20
ja bym najpierw sprawdził zawieche - kontrola w stacji (trzęsawka) - powiedz że masz taką "przypadłość". koszt 20 zł
powinno wyjść co to jest! :agent:

reXio
09-03-07, 18:09
a felgi proste? Opony dobre? Kola wywazone?

vikal
09-03-07, 18:35
a felgi proste? Opony dobre? Kola wywazone?

właśnie przed chwilą o tym pomyślałem - warto sprawdzić :aloha:

tuszok3
09-03-07, 18:38
ja bym proponował sprawdzić drążki kierownicze. W poprzednim aucie tak miałem , że przy hamowaniu telepało i to była wina drążków kierowniczych!! Były wyrobione na jajku.

djdamn
09-03-07, 20:05
felgi są proste opony są nowki i wyważone co do drążków kierowniczych to jak jade to cos mi stuka mozliwe ze są wybite czy cos w tym stylu prosze o jeszcze jakies opienie żebym wiedział co mają mi jeszcze posprawdzac w warsztacie bo tak jak pisałem niechce wymieniac znow czegos co nie jest przyczyną tego telepania ostatnio uparli sie ze to wina tulejek a ja mam nadal ten problem

raf73
09-03-07, 21:29
Ja miałem tak samo, rwało kierownicą jak diabli przy hamowaniu, winowajcą była wybita końcówka drążka kierowniczego. Po wymianie jak ręką odjął :aloha:

Misiu
09-03-07, 22:21
tarcze hamulcowe som kszywe też to miałem

djdamn
10-03-07, 17:04
byłem dzisiaj na diagnostyce i z zawieszeniem jest wszystko ok bylem w kilku dobrych warsztatach i kazdy mowil co innego pojechałem do takiego domowego mechanika :) i stwierdzil ze to tylko wina tarcz choc tarcze i klocki byly wimieniane przed nowym rokiem ale na jakies tanizny sprawdze tarcze dokladniej w poniedziałek lub wtorek to wrazie czego napisze czy to wina tarcz czy nie dziekuje za wypowiedzi pozdrawiam

Toth
12-03-07, 09:20
A może przednie amortyzatory masz już wyeksploatowane?W takim przypadku przy hamowaniu też autem szarpie.

djdamn
12-03-07, 09:25
były sprawdzane są dobre :> wydaje mi sie ze to wina tarcz choc najpierw pojade i sprawdze dokladnie mam nadzieje ze to nie bedzie nic poważnego

Misiu
12-03-07, 11:28
były sprawdzane są dobre :> wydaje mi sie ze to wina tarcz choc najpierw pojade i sprawdze dokladnie mam nadzieje ze to nie bedzie nic poważnego

no widzisz to jest to bo też miałem naprawiej stronier jak kiedyś były goronce tarcze i pszejachałem kałuże i sie krzywe zrobiły

boomer
12-03-07, 13:48
lipne tarcze i klocki moim zdaniem, kupiles jakies dziadostwo tanie ktore sie przegrzewa przy hamowaniu albo tak jak misiek pisze pogiete co tez mozliwe

vikal
12-03-07, 20:04
u mnie straznie piszczą przy hamowaniu.
poprzedni właściciel (dureń) wstawił jakieś dziadostwo - takiego to tylko zabić :bicie:

boomer
12-03-07, 21:43
Ale twierdzisz tak tylko po piszczeniu czy naprawde kiepsko hamuje? Bo znam klocki co piszcza jak szalone przy delikatnym normalnym hamowaniu ale jak sie depnie hamulec w podloge to zylety

vikal
12-03-07, 22:25
hamowanie jest bardzo dobre. Tylko te piszczenie :/

jakbyś mógł mi napisać ceny rolki i paska oraz pompy wody - rozrząd to byłbym zobowiązany.
wiem że było, ale za chiny nie moge znaleść - zaćmienie jakieś czy co???