Zobacz pełną wersję : Przegub od strony silnika(wew,) Civic D15B2 gdzie najtaniej?
Witam mam pytanie Przegub od strony silnika(wew, lewy) Civic D15B2 gdzie najtaniej? moge zakupic taki produkt?
Pozdrawiam
A jakie masz objawy uszkodzenia tego przegubu ?
na szrocie bedzie najtaniej
ja bym zainwestował w nowy. Tanie części mają w Japan Cars albo na allegro tylko musisz pamiętać o kosztach przesyłki
objawy, luz poloski, delikatnie stukanie, czasem z rana podczas ruszania slyschac dobijanie, podczas zmiany biegow nie jest to przyjemne...cena okolo 300zl jak narazie szukam tanije...
Pozdro
objawy, luz poloski, delikatnie stukanie, czasem z rana podczas ruszania slyschac dobijanie, podczas zmiany biegow nie jest to przyjemne...cena okolo 300zl jak narazie szukam tanije..
Witam,mam podobne objawy podczas ruszania czasem cos stuknie,jak rowniez podczas zmiany biegow slychac takie nie wiem jak to opisac (tykniecia,tak jakby cos stukalo,cykalo) w okolicy silnika tak mi sie wydaje,ten odglos jest bardzo wyrazny kiedy jade np na 1 bez gazu i samochod robi kangura(nie jedzie rownomiernie,tylko szarpie nim)wtedy sa takie same regularne stukniecia w chwili szarpniecia:),czy to tez jest przegub jak tak to ktory zewnetrzny czy wewnetrzny,sa jakies sposoby zeby to sprawdzic,i czy moge z tym jezdzic narazie ,jakie moga byc konsekwencje jak sie rozsypie???
POZDRO
tak to na 99% pzegub wew. czyli ten od strony skrzyni, jak sprawdzic? wjechac na kanal zlapac mocna za poloske i pomachac do przodu i tylu, po 2 zobacz oslone jesli jest upocona to na pewno on
pozdro cena okolo 300zl+mechanik z 50zl osobiscie zrobie to w przyszlym tygodniu ;)
tak to na 99% pzegub wew. czyli ten od strony skrzyni, jak sprawdzic? wjechac na kanal zlapac mocna za poloske i pomachac do przodu i tylu, po 2 zobacz oslone jesli jest upocona to na pewno on
pozdro cena okolo 300zl+mechanik z 50zl osobiscie zrobie to w przyszlym tygodniu ;)... Panowie przerabiałem takie coś w tym tygodniu..co do luzu na półosi..on będzie ..na frezie jest zawsze luz i być musi..jest to luz osiowy..niedobrze jest jeśli masz luz w przypadku jeśli próbujesz obracać (skręcać) półośkę..i czujesz stukanie..czy luz. Ja bylem na 100% pewien że mam walnięte przeguby wewnętrzne...kupiłem już nawet całe półosie i okazała sie pierdoła..bo walnięta końcówka drążka...wymieniłem i cisza nastała. Więc sprawdzajcie tam gdzie się nie spodziewacie. ...Swoją drogą mam półosie do sprzedania obie w eleganckim stanie..tanio .. jakby sie jednak okazało żeb to przeguby.
Pozrawiam