Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Manetka od kierunków nie odbija po zmianie kierownicy (6gen)

lozek
18-05-11, 23:38
Witam

Powstał kolejny problem po zmianie kierownicy - kierunki mi nie odbijają !

Dziwne jest to, ze ogólnie po pierwszym zdjęciu oem kierownicy przestało to działać - NAWET jak drugi raz spowrotem ją założyłem. Jak dla mnie to dziwna sprawa.

Ma ktoś pomysł co się mogło stać albo ważniejsze - jak to naprawic? irytują mnie kierunki które nie odbijają.

spychu
19-05-11, 02:40
Jak zdejmiesz kierownicę to pod nią masz taki jakby ruchomy przełącznik z bolcami wewnątrz obudowy kolumny kierowniczej.

I to właśnie odpowiada za automatyczne wyłączanie kierunkowskazów, musisz tak założyć kierownicę aby te bolce trafiły w otwory i cały ten mechanizm aby kręcił się razem z kierownicą.

lozek
19-05-11, 09:23
No tylko problem jest taki, że te bolce trafiły w frezy bo inaczej przecież naba byłaby odsunięta o kilka mm i bym zauważyła jest może z 1mm luzu między nabą a plastikowa obudową kolumny.

spychu
19-05-11, 14:48
Nie koniecznie bo ten mechanizm ma tolerancyjny luz i da sie go wcisnac, nie bedzie zadnej szpary miedzy naba a obudowa kolumny.

Zdejmij nabe i sprawdz, ponownie, innej mozliwosci niz to nie ma.

Mialem u siebie dokladnie to samo jak pierwszy raz zle to zlozylem.

lozek
19-05-11, 21:38
już działa, samo odpuściło, musiało się coś zblokować/przestawić na chwile. Problem się sam rozwiązal ale dzięki ;)