Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D15B7 - dziwny "klekot" przy schodzeniu z obrotów

sewkor
08-03-07, 21:27
Na biegu jałowym, po dodaniu gazu (delikatnym) i puszczeniu, podczas schodzenia silnika z obrotów przez chwilę słychać delikatny „klekot”. Jestem po regulacji zaworów, (przed było to samo) oraz po wymianie oleju w silniku oraz filtrów (motor D15B7 seria). Wcześniej lałem olej Castrol TXT Softec + 5w30 teraz zalałem Castrol Magnatec 5w40. Silnik nie pobiera oleju. Dodam, że regulacja zaworów (przeprowadzona po ok. 45kkm) przyniosła zamierzony efekt, gdyż nie słychać ich (silniczek cyka jak nowy) jednak przy delikatnym dodaniu gazu i puszczeniu przez 1-2 sek słychać ciche kle,kle,kle… Bociany chyba mi się nie zalęgły ?? Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobnym „problemem” proszę o pomoc.

pozdrawiam

tomi1986
08-03-07, 23:24
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=26131
to moj problem do dzis nie wiem co mam przesrane.sprzeglo czy skrzynie.mechanik stawi a na skrzynie.

sewkor
09-03-07, 13:27
Dzieki za odpowiedz i link, w takim razie trzeba jezdzic i sie tym zbytnio nie przejmowac, mi rowniez powiedziano ze to moze byc wydech.
pozdr.

Holek1984
09-03-07, 14:45
Ja tez mam problem z hałasującym silnikiem. Hałasuje mi przy rownych obrotach ok 3000 tys. Na luzie tez je słychac ale troche ciszej. Prawdopodobnie to popychacze zaworów. Drazni mnie to, ale ze mam w planach zmiane głowicy na D16Z6 to nic z tym póki co nie zamierzam robić. Pozdro