Zobacz pełną wersję : Przezroczysta maska do hondy civic:)
Witam wszystkich Forumowiczów:) Proszę o wyrozumiałość jeśli coś źle robię, ale jestem tutaj nowy. Zakładam nowy temat, ponieważ mam pewien pomysł, a mianowicie chciałbym zacząć produkcję przezroczystych masek do samochodów. Widziałem coś takiego z firmy Street Beat Coustoms. Cały pomysł i koncepcja wydaje się dość niezła, mam dostęp do takiej technologii i stąd też pomysł. Maska z tej firmy to koszt ok. 2500 zł. bez kosztów transportu ze Stanów. Ja natomiast oferowałbym takie cudo za 2000 zł. Chciałbym się zapoznać z opiniami na ten temat osób które troszkę siedzą w tuningu jak i tych którzy chcieliby mieć coś takiego w swoim samochodzie. Proszę o odpowiedzi;) Dzięki i pozdrawiam Robson777:cool:
Ultra Pete
18-05-11, 02:34
Moim zdaniem overkill w stylu west coast customs. Poza tym tylko CM Punk nie wstydzilby sie takiej maski zalozyc :p
Wolalbym zalozyc firanki na szyby niz jezdzic z taka maska. Nie ten dzial kolego
Ehmm, jeżeli miałbym w ogóle zakładać jakąś maskę to tylko FRP/Węgiel, bo jakoś to wygląda, ale różnica w wadze do seryjnej to max 3kg , czyli nic :rolleyes:
Hehe,już tak nie jedźcie po ziomku,po prostu się pomylił i napisał nie w tym dziale,faktem jest,że dział Type-R rzuca się w oczy i nie jedna osoba od razu tu uderza :).
A co do przeźroczystej maski,to jest to fajny gadżet,ale jak Ultra Pete napisał-trzeba mieć jeszcze coś do pokazania,najlepiej,żeby ociekało chromami i setką barw,to jest niegłupie,ale do show-carów ;).
przeniosłem do Stylingu :D
w temacie - moim zdaniem temat ciekawy tyle że ceny takiego bajeru będą wysokie, a pod chmurką takiego auta też się nie zostawi więc tylko dla smakoszy :rolleyes:
Może zamieszczę jakieś fotki w celu zobrazowania;)
http://imageshack.us/photo/my-images/163/11550202.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/109/25207160.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/859/78416241.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/715/52020006.jpg/
:cool:
Mi się podoba ta maska ale przy takiej cenie to zastanawiałbym się czy założyć tą przezroczysta czy jednak carbon
Za taka cene to zapomnij , zupelnie niepraktyczna postaw gdzies auto z taka maska to wiecej go nie zobaczysz, pozatym wszystkie zabrudzenia beda widoczne.Maska na gora 2-3miesiace jak jest wcmiare sucho,mozna zalozyc do auta krore wiekszoscczasu stoi w garazu, to nie kalifornia.
Według mnie pomysł ciekawy, ale jest jedno ale...
Cena...
To nie jest tania zabawa i raczej wielu chetnych nie znajdziesz.
Według mnie cena i tak nie jest tak wygórowana jak w przypadku masek ze Stanów...choć myślę, że dało by się taniej sprzedać takie maski. Muszę tylko wziąć kartkę i wszystko podliczyć, czy w ogóle jest to warte zachodu. Tak jak kolega CM Punk napisał, że głównie nadawała by się do show car'ów. :)
Taka maska przecież nadaje się tylko do samochodów, które rzeczywiście mają się czym pochwalić pod maską=ich właściciele mają kase na mody=i na takie cudo pewnie też:)
Chociaż 2000pln to i tak dużo:P
Już co nie co opinii przeczytałem. Liczę na dalszą wymianę zdań.:) Dodam, że maski będą dostępne w różnych kolorach jak i przydymione. Można je również pomalować:cool: co do zastosowania to myślę, że nie każdy silniczek musi być chromowany i kolorowy jak choinka, bo co za dużo to niezdrowo. Moim zdaniem wystarczy by był czyściutki i zadbany, tak by nie było wiochy...co niestety często się zdarza na polskich drogach. A może jakieś propozycje z Waszej strony? Może ile by była warta dla Was taka maska? Oczywiście biorąc pod uwagę, że jest to rzadki produkt w Polsce, o ile w ogóle takowy istnieje.:D
Zeby zrobić maske do danego modelu to jest potrzebna forma i zbyt przynajmniej po kilkanascie sztuk danego modelu.
Przeciętny uzytkownik dajmy na to Civica 5gen kupuje go za 4-5tys i sie cieszy zee ma niskie szerokie auto, ktore ma osiągi lepsze niż niemiecka konkurencja w tej klasie. Taki maski nie kupi gdyz to koszt połowy wartosci auta.
Druga grupa, to ludzie którzy cos modza przy aucie. Zmiany stylistyczne (allegro, tesco, itp), mechaniczne (wieksze lub mniejsze), i lepszej klasy stylistyczne (ebay, allegro, sklepy www) czyli zmiany typu zawiecha, średniej lub nizszej klasy, ambery, malowanko jakieś, itp. czyli do takiej grupy maski za 2k tez duzo nie sprzedaz.
3 grupa potensjalnych klientów to ludzie którzy naprawde na poziomie przykładaja się do tuningu auta. czyli profesjonalne JDMy za duzo siana. Tutaj tez duzo klientow nie najdziesz, gdyz auto robione jest duzym kosztem wg konkretnej szkoły, konkretnych planów. Maska prawdziwy carbon, lub seria, za to majstersztyk pod komorą.
czyli prawdziwa grupa docelowych klientów jest niewielka patrząc pod kontem ceny.
Nie wiem, może nie mam racji, bo pisze to po duzych %%%% w sobie, ale jak jest ktos, kto wniesie więcej do tematu, to zapraszam
2tys za maske do 5gena, to nawet carbon w tej cenie by sie nie sprzedawal a wegiel na pewno wiecej osob by chcialo miec, pozatym taka maska na polskie warunki to jak strzal w stope, debili nie brakuje i z pewnoscia znajdzie sie taki ktory porysuje maske dla zasady ja nie mam to s*******e innemu... no i fakt ze po jednej trasie kurz z pewnoscia od spodu sie osadzi i raczej nie chetnie ktos co 100km bedzie otwierac maske i dokladnie czyscic komory silnika...
Z czego by to miało być zrobione? Jak to by stało w świetle litery prawa w ruchu drogowym w PL?
thompson17
22-05-11, 12:13
Jak to by stało w świetle litery prawa w ruchu drogowym w PL?
nie rozumiem w czym jest to wbrew prawu...?
gdyby ktoś bez maski jechał to co innego ale czy ona przezroczysta jest czy czarna to chyba obojetne :p
ale faktycznie żeby takową założyć to troszke by musiał być wypas pod maską... i i tak chyba średnio by to wyglądało...
wg mnie to nad taką maską można by pomyśleć:
http://images39.fotosik.pl/872/7bc71a1c68a95199m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7bc71a1c68a95199)
ale znając nasze społeczeństwo to palcami by wytykali...ciemnota...:/