Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EG 3 zmiana licznika z obrotkiem problem

Genuinek
17-05-11, 23:00
Witam otóż problem mam taki iż zakupiłem zegary z allegro zamontowałem i działa tylko obrotomierz , a prędkościomierz już nie w tamtej wersji wszystko normalnie działało hmm...czy to może być uszkodzenie licznika ? wskazówka prędkościomierza jest opadnięta po za zero dopiero jak przekręcę stacyjkę podnośi się na zero

Kubuniek
18-05-11, 08:17
Proponuję wsadzić prędkościomierz z Twoich starych działających zegarów. Jak będzie działał to nowe są uszkodzone. Proponuję na drugi raz poszukać zegarów w dziale sprzedam lub zamieścić ogłoszenie w dziale kupię. Na pewno coś się znajdzie. Może droższego, ale sprawnego.

Pozdro

Wojtec12345678
18-05-11, 20:09
może podczas transportu się przekręciła

wskazówka prędkościomierza jest opadnięta po za zero dopiero jak przekręcę stacyjkę podnośi się na zero

jakoś dokładniej możesz to opisać? lub zapodaj foto

Wyjmij zegary,i zdejmij szybkę, następnie na prędkościomierzu jest taki czarny "cypek"...podłącz zegary i wyjmij ten "cypek" natępnie włącz stacyjkę lub silnik...wskazówka powinna się wyskalować na 0 i włóż "cypek" tak aby wskazówka opadła na ten "cypek" po wyłączeniu stacyjki

Genuinek
18-05-11, 22:42
Dzięki ..działa :p Teraz kolejny problem , który mam do rozwiązania to nieświecące zegary, wiem , że był za duży bezpiecznik wsadzony i poszedł dym i spaliło wszystkie zarówki , ale to w tamtym liczniku co miałem , a teraz mam ten i wszystkie zarówko ok i nie działa ..mogła puść skrzynka bezpieczników czy coś innego ?

Cegła
18-05-11, 22:51
Cała skrzynka to nie poszła, ale jeden mógł :) Pod kierownicą górny rząd 8my od lewej (10A), tylko jak on się nie pali to automatycznie tracisz prawe pozycyjne i podświetlenie nawiewów.

Ps. można było po prostu wskazówkę obrócić w drugą stronę bez wyjmowania "cycka" ;)

Genuinek
18-05-11, 23:10
podświetlanie nawiewów , pozycje z tyłu mam ...

jechanie w nocy bez podświetlenia to jakiś istny koszmar :(

Wojtec12345678
19-05-11, 15:20
Ps. można było po prostu wskazówkę obrócić w drugą stronę bez wyjmowania "cycka" ;)

U mnie nie pomagało po wyjęciu wskazówki :D musiałem zrobic jak pisałem wyżej

szkoda że nie działają w ten sam sposób wskazówki od temp i poziomu paliwa :rolleyes:

Genuinek
19-05-11, 16:17
hmm już nie wiem..co może być ..chyba , że zamontuje indiglo , szkoda mi kasy troche bo mam inne wydatki :(

Wojtec12345678
19-05-11, 18:09
Najpierw spr czy dochodzi prąd do licznika
Bo jeśli kupisz indigo to musisz podpiąć je pod np jakąś żarówkę i jeśli nie zaświeci to wtedy dopiero się wkurzysz