PDA

Zobacz pełną wersję : system skladania lusterek

Koma
17-05-11, 12:42
Niedawno kupilem Civic z 2006r. Niestety system elektrycznego skladania lusterek nie dziala dla lewego.
Widac jak silniczek probuje je na poczatku skladnaia pchnac ale nic dalej sie nie dzieje. Prawe poprawnie sie sklada. Kiedy podczas skladania zadzialam sila na lusterko poprawnie sie zlozy.
Czy takie cos da sie w miare tanio naprawic? Jesli znacie jakies miejsce w Krakowie gdzie ktos to zrobi za rozsadne pieniadze bede wdzieczny.

W ASO podczas przegladu samochodu przy zakupie dowiedzalem sie, ze to niby czesta awaria a naprawa polega na wymianie calego lusterka ( grubo ponad 1000zl ). Tak wiec za opcje z ASO podziekuje ;)

mariusz_k25
17-05-11, 13:08
Temat podejmowaliśmy już na tym forum. Prześledź dokładnie wątek "szybkie pytanie szybka odpowiedź" najtaniej i najszybciej jest kupić lusterko całe( ewentualnie bez obudowy) na allegro i samemu wymienić

wirtold
17-05-11, 13:33
Ja w kwestii formalnej: jak wszystko będzie trafiać do "szybkie pytanie szybka odpowiedź", to wątek ten będzie miał 1500 stron i nie będzie łatwo coś w znaleźć...

Koma
17-05-11, 13:38
Dzieki za odpowiedz. Z tego co widze to koszt takiego lusterka to 200-250zl na allegro. Czy jest gdzies jakas przystepna instrukcja wymiany? (najlepiej z foto) Tak by niczego przy tym nie polamac.

Paluch_tcw
17-05-11, 13:58
Ściągnij sobie serwisówke do civica i tam będziesz miał. serwisówka w języku polski chodzi po internecie :)

h16v
17-05-11, 16:22
Z tego co widze to koszt takiego lusterka to 200-250zl na allegro
Pod warunkiem, że to z Allegro będzie poprawnie działać co pewne na 100% nie jest.

Ja w kwestii formalnej: jak wszystko będzie trafiać do "szybkie pytanie szybka odpowiedź", to wątek ten będzie miał 1500 stron i nie będzie łatwo coś w znaleźć...

Popieram kolegę - takie wątki ze zbieraniną tematów to jest naprawdę pomyłka moim zdaniem - godzinami trzeba ślęczeć.

mariusz_k25
17-05-11, 16:36
Jak ktoś śledzi sprawy forum nie tylko wtedy gdy mu jest potrzebna pomoc to jest w miarę obeznany w tym kto o co pytał. Może fajnym rozwiązaniem byłaby lista wszystkich tematów na jednej stronie linijka pod linijką, a tak to trzeba klikać 500 razy:p

TeeS1975
17-05-11, 18:11
jak wszystko będzie trafiać do "szybkie pytanie szybka odpowiedź", to wątek ten będzie miał 1500 stron i nie będzie łatwo coś w znaleźć...
nie wszystko tylko pytania na które można odpowiedzieć w kilku postach, na takie pytanie zakładanie tematu jest zbędne

TRAFO
17-05-11, 21:16
Wiem że to nie treść do tego tematu, ale ja też zgadzam się z "mariuszem_k25" i "wirtoldem" tym bardziej żeby była już ankieta dot. powstania subforum HC 8 gen. i duża większość była za.
Oczywiście, można skorzystać z wyszukiwarki, ale dużo czytelniejszy byłby podział na poszczególne kategorie, nie koniecznie jak w civinfo.com ale coś na ten styl...

PS.
też lusterka mi się nie składają, ale odpuściłem sobie, kwestia przyzwyczajenia ...

Hoze
18-05-11, 16:03
Gadałem z kolesiem, który pracował w ASO Honda przez 2 lata, to bardzo częsta awaria, ale wynika głównie z tego, że ludzie składają lusterka także w zimie przy ostrych mrozach. Jeśli silniczek wtedy da radę (i nie przepali się bezpiecznik przez zbyt duży pobór prądu), to bardzo szybko zużywa się tenże silniczek. Dlatego zaleca się nie używać tego zimą.
PS - osobiście śmiać mi się z tego chce, ale może ma to jakiś sens - ja zimą nie składam lusterek:D

Echuu
18-05-11, 23:03
a mi się składa tylko pyka w czasie składania i nie domyka się do końca to po stronie pasażera a po kolejnym przekręceniu kluczyka się domyka już do końca, czy będzie jeszcze coś z tego silniczka czy trzeba szukać nowy?

semri
18-05-11, 23:09
Jak ci raz działa a raz nie to najlepiej sprawdzić parkując jedną stroną na chodniku i zobaczyć czy wtedy daje rade. U mnie wtedy już nie domagał, a na prostym działał 7/10 razy, wymienili na nowe lusterko.

wirtold
19-05-11, 10:09
nie wszystko tylko pytania na które można odpowiedzieć w kilku postach, na takie pytanie zakładanie tematu jest zbędne

Tylko wiesz, po nagłówkach rozpoznajemy czy temat akurat nas interesuje czy nie, ja na przykład mogłem odpuszczać short shifter :) W sytuacji gdy wszystko jest w jednym wątku, trzeba się przedzierać przez setki postów i wyszukiwać te na których nam zależy. Ale jak najbardziej popieram kumulowanie wątków powtarzających się.

TeeS1975
23-05-11, 20:54
po to są tematy, tam jest więcej wypowiedzi i dłuższe dyskusje :)
na szybkie pytanie jest szybka odpowiedź i po to jest tamten temat

btw
wyniki wyszukiwania można wyświetlić jako posty, wtedy jest łatwiej