Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeciekajaca uszczelka?

Richie
16-05-11, 11:26
Witam
Wczoraj w czasie deszczu zauważyłem mokrą podsufitkę przy szybie od strony kierowcy, czy u kogoś też pojawiło się coś takiego? To wina uszczelki? Jakie koszta byłby naprawy tego?
Dzięki za porady

https://picasaweb.google.com/105557010665616447396/Civic?authkey=Gv1sRgCKGzzsuiqtDj6wE#

lar
16-05-11, 11:44
dość pospolity przeciek :) http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?77890-Mokra-podsufitka&highlight=mokra+podsufitka
od siebie moge dodać ze wystarczy odchylić u góry listwe boczną szyby (lepiej całej nie ściągać bo pourywasz zaczepy i bedzie odstawać) i zsunąć tą gumę z boku dachu i naładować silikonu, uszczelniacza dekarskiego bądź kleju do szyb tam w rogu szyby i na kawałek zgrzewu dachu.
mogę Ci fotki później podesłać jak ja to zrobiłem.

edit, zauważyłem na fotce ze tam korozja sie zagnieździła, paskudna sprawa... bedzie ciężko samemu to ogarnąć, przeciek zatamujesz ale korozja bedzie jadła dalej, wiec chyba tylko lakiernik zeby to zrobić porządnie.

klapejron
16-05-11, 12:15
Tylko nie silikon. Przyspiesza korozję blachy.

reXio
16-05-11, 22:59
Cokolwiek zrobisz bedzie to krotkotrwale. Korozja leci, pojdzie, lub juz poszla pod uszczelke szyby i klej. Najlepsze rozwiazanie - wyciac szybe, auto do lakiernika, ogarnac calosc, wkleic nowa szybe.

Zrogi
17-05-11, 18:29
Jak dobry szybiarz to wytnie szybę i wklei tą samą ja tak miałem :) Zapłaciłem za taką usługę z wyczyszczeniem rdzy i zabezpieczeniem antykorozyjnym 150 czy 180 PLN

reXio
17-05-11, 19:48
Masz racje, tak sie tez da. Pytanie czy szyba nie bedzie juz za stara i czy sie nie rozwarstwi. Mi sie tak stalo i robota podwojna.

marhyl
23-05-11, 19:40
Uszczelnienie połączenia szyby z karoserią,uszczelka nie ma tu nic do tego problemu.Na przedniej szybie jest tylko po to by maskować uchwyty i pełni funkcję wizualną.Miałem ten problem z obu stron.Od strony kierowcy pomogło uszczelnieni szyba -karoseria,od strony pasażera przeciek był od dachu-- zdemontuj tą gumę w uchwycie na reling i doklej koniec uszczelki idącej od szyby.U mnie pomogło.

wutahung
31-07-12, 23:24
czy moglbys podesłać mi fotki jak to zrobiłeś