Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryka Klimy EJ9

ricop01
15-05-11, 14:15
Witam mam pytanko, a mianowicie chodzi mi o instalacje elektryczną klimatyzacji ponieważ będę sobie zakładał klimę do mojej EJ9 Czy instalacja auta jest już przygotowana pod klimatyzację żeby wystarczyło tylko zamontować chłodnice klimy z wentylatorem, Parownik, osuszacz, przewody, kompresor z łapą i panelem klimy ponieważ wiem ze trzeba podpiąć pod wiązkę kompresor + czujnik na osuszaczu + wentylator i masę auta na pasie przednim i wiem że trzeba podpiąć parownik bo tam jest jakieś wolne gniazdo do podpięcia tylko nie wiem gdzie jest ten kabel do podpięcia tego parownika skąd on wychodzi.. skąd go wziąć Tak samo czy przy wymianie panelu na ten z przyciskiem klimy wystarczy podpiąć pod tą kostkę co wcześniej był podpięty stary panel czy potrzebna jest nowa?? i jak wygląda sprawa z bezpiecznikami i przekaźnikami trzeba też gdzieś założyć czy już są a jeśli założyć to w które miejsca bo jak sprawdzałem z manualem to wychodzi ze w tym manualu było inne rozmieszczenie bezpieczników niż w mojej Hani mam sedana EJ9 96r Za odpowiedź z góry dziękuję pozdrawiam:confused:

elviss09
16-05-11, 20:34
musisz dolozyc przekaznik i kawalek wiazki pod maska bo civicu jest tak jakby podstawowa wiazka nie wiem jak jest w srodku przy panelu ale obstawialbym ze kostka bedzie ta sama co masz teraz i tam wystarczy podmienic panel a byc moze tylko zaslepke wyjac tak jak ma to miejsce w 5genie gdzie przycisk od klimy jest zaslepiony wyjmujesz zaslepke i wkladasz zamiast niej ten plastik od przycisku bo sam w sobie jest w kazdym panelu.