Zobacz pełną wersję : Obrócona panewka - jaki wał korbowy do D16Y7?
Jak w temacie. Dziś podczas Warszawskiej Nocnej Jazdy obróciła mi się panewka. Wiem, że muszę je wymienić oraz wał i korbowody (conajmniej jeden). Teraz pytanie: Jaki wał przypasuje do mojego silnika? tylko od D16Y7? A korby?
a widzisz mini wyjdzie teraz drozej trzeba bylo kupic caly swap d16z6
ja jestem na podobnym etapie w mojej d14 sie odezwala panewka i wymieniam caly slupek na jakis zdrowy bo za sam wal i korbowody zaplacisz sporo
w podobnej cenie kupisz blok sillnika u "Ralfa"
U Ralfa na pewno nie kupię. I twierdzisz, że w D16Z6 ori panewki są tak mocne, że nigdy się nie obracają? :)
Yotomeczek86
15-05-11, 12:06
Z tego co wiem w D16Z6 żeby panewkę obrócić to trzeba nie mieć oleju... albo mieć jakieś doładowanie na seryjnym dole. Lub na wysokich biegach mieć niskie prędkości... na 5 30km/h itp ;)
Ja bym poszukał dołu D16Z6 w tym momencie... no chyba że twój dół jako tako wygląda i można go jeszcze odratować.
skolopendra
15-05-11, 12:07
e tam ,nie będziesz się bawił w jakieś korbki
pakuj b serię :)
Skolopendra, podesłać numer konta? Wracając do tematu: czy ktoś wie?
Co do wału to kiedyś tu czytałem że d16 są te same, ale dla pewności może uda Ci się znaleźć wątek o tym.
Yotomeczek86
15-05-11, 13:59
Nie są takie same. Pasować będzie od D16; B2, Y8, Y2, Y3 od Z6 nie, inny napęd pompy oleju ma. Ogólnie każdy podejść powinien od D16 z bagnetem w pompie oleju.
z bagnetem w pompie oleju
to widać tego nie zapamiętałem :)
Lub na wysokich biegach mieć niskie prędkości... na 5 30km/h itp ;)
.
to już wiem dlaczego u mnie sie obróciła
Ale Ty pecha masz z tym samochodem...