PDA

Zobacz pełną wersję : co wymienić honda d14a3 ?

Macior
07-03-07, 11:02
Siemanko niedługo będę wymieniał olej w swojej hondzie bo przejechałem juz 11 tys od poprzedniej wymiany oleju . Poza tym przy poprzedniej wymianie oleju zmieniany był pasek rozrządu razem z napinaczem , świece , filtry powietrza oleju i paliwa . Mam pytanko co jeszcze powinno zostać wymienione przy tej wymianie oleju bo nie chce aby mnie w warsztacie na niepotrzebne wymiany naciągnęli . Poza tym samochodzik sprawuje sie bez zarzutu od kupienia czyli od lipca 2006 roku . Przebieg 151 tys. Silnik d14a3 nie odetkany. ;)

bidz
07-03-07, 11:23
Mam pytanko co jeszcze powinno zostać wymienione przy tej wymianie oleju
filtr oleju :)

Macior
07-03-07, 11:29
a oprócz filtra oleju bo to wiem :afro:

MARIOpl
07-03-07, 12:02
wymien plyn spryskiwaczy z zimowego na letni ;)

wieshaq
07-03-07, 12:35
dobra nie robcie sobie jaj niekazdy sie zna tak jak WY

olej +filtr. reszta eksploatacyjnych spraw odpowiednio wedlog przebiegow

Macior
07-03-07, 13:31
dzieki wieshaq tu masz racje nie najlepiej sie znam dlatego wole sie zapytac.
a płyn ma całoroczny -22 hehehe :afro:

cin3k
07-03-07, 15:37
Macior, polecam tez wymiane plynu chlodzacego... to dosc wazna sprawa... ja zaraz po zakupie auta to zrobilem (przy przebiegu 130kkm) i to co wylalem nie wygladalo ciekawie.

Lcfr
07-03-07, 16:10
Macior, polecam tez wymiane plynu chlodzacego... to dosc wazna sprawa... ja zaraz po zakupie auta to zrobilem (przy przebiegu 130kkm) i to co wylalem nie wygladalo ciekawie.

czasami nie oplaca sie wymieniac "na zapas" nie majac dobrych wiadomosci co i kiedy bylo wymieniane....

skoro kolega "przetrwal" zime to plyn ma chyba dobry (do przyjecia)
jezeli juz jednak bedzie go wymienial to ja bym dodal termostat (bo i tak bedzie spuszczeny plyn a koszt maly-55pln)

z rzeczy o których czesto ludzie zapominaja to wymiana plynu hamulcowego- i to mozna by zmienic...

a reszte (skoro juz bylo wymieniane jak pwyzej opisano) wtedy kiedy bedzie trzeba...

Aquarius
07-03-07, 18:48
wymienilbym jeszcze olej w skrzyni biegów...pozdrawiam

Lcfr
07-03-07, 22:21
wlasciwie to najprosciej wziąc do reki ksiazke
zobaczyc co ile km jakie rzeczy sie wymienia
porownac ze swoim przebiegiem oraz prawdopodobienstwem wymian
i wymienic to co potrzebne...

wieshaq
07-03-07, 22:23
co jeszcze powinno zostać wymienione przy tej wymianie oleju bo nie chce aby mnie w warsztacie na niepotrzebne wymiany naciągnęli
mile panie pytanie bylo jak powyzej :afro:

Macior
08-03-07, 06:25
siemanko płyn chłodniczny wymieniłem jak sie tylko zima bo nie wiedziałem co było wlane.Zalałem zimowy -22 . teraz jeszcze oponki letnie i smigac