PDA

Zobacz pełną wersję : Regulowane wahacze przednie, pytanie

zakit
13-05-11, 14:20
siema

pytanie do osob ktore jezdza na takich wahaczach.

bardzo sie poprawia, lub ogolnie zmienia prowadzenie samochodu?
podobno w jezdzie na wprost auto staje sie bardzo nerwowe, a za to w zakretach bardzo sie poprawia prowadzenie, to jak to jest? jakies wasze odczucia?

i jakie kąty macie poustawiane?

pytanie czy wogole warto zmieniac seryjne dla takich, zakladajac ze nie wyniosa mnie drogo ;)

lubie jezdzic szybko po ciasnych zakretach ;) wiec jesli to cos da to z mila checia cos takiego zaloze.

dzieki za opinie i pozdro

kenny
13-05-11, 23:28
Negatywy bardzo poprawiają prowadzenie w zakrętach, ale rzeczywiście przy jeździe na wprost trzeba mocno trzymać kierę. Z tym, że ja robiłem negatywy z przodu i z tyłu. Każde mocne hamowanie i przyśpieszanie to walka. Na razie poustawiałem na oko i jest spora zmiana. Jutro jadę na geometrię to wyregulują.

zakit
14-05-11, 19:32
dasz znac jak wyglada to z katami? bo w takim razie zastanawia mnie czy ustawienie np negatywu rzedu 1* lub 1,5* bedzie az tak strasznie to czuc wlasnie przy jezdzie na wprost.

ostatnio i tak jedna reka nie jezdze wiec mysle ze sobie z tym poradze, a z naszymi drogami, to tak czy siak w koleinach na 195/50/15 jest problem... ;)

kenny
14-05-11, 21:59
Geo dziś nie byłem, będę pon, wt. Daje sobie przód 1,5* tył 2,5*. Zobaczymy co z tego będzie :o