Zobacz pełną wersję : zegary nie działają i dziwne pikanie
Od paru dni nęka mnie dziwny problem, otóż nie działają mi wskaźniki temp, ilości wachy, obrotomierz i prędkościomierz(a ikonki i kontrolki wszystkie są sprawne) . Po wejściu do auta wkładam kluczyk i coś mi dziwnie pika tak: pik pik, pik pik, pik pik, w każdym bądź razie podobnie jak np włączone światła przy otwartych drzwiach. Po przekręceniu kluczyka pikanie ustaje, ale zegary i komp pokładowy martwe. Poza tym wszystko działa okej, samochód też jeździ normalnie, check engine się nie świeci ani inne kontrolki,podświetlenie jest i cała elektryka również. Sprawdzałem, czy to może wina kluczyka, ale z drugim jest to samo. Na początku, po dłuższym postoju wszystko wracało do normy, a teraz już w ogóle nie działa. Miał ktoś może podobny problem, albo wie jak to naprawić ? pomocy ;)
zrób samodiagnostyke zegarów, gdzies było napisane jak to sie robi
Mam ten sam problem w eg4;/
Przed przekręceniem kluczyka zapnij pasy to nie będzie pikać...
Co do zegarów to wypadało by je wyjść i sprawdzić, bo pewnie coś źle podłączone jest.
Przed przekręceniem kluczyka zapnij pasy to nie będzie pikać...
Co do zegarów to wypadało by je wyjść i sprawdzić, bo pewnie coś źle podłączone jest.
Niby co może być zle podłączone ?
Skoro tam są tylko dwie wtyczki.........................:D
Zaśniedziałe, kostki uszkodzone i nie stykają? Coś musi w tym być skoro nie fuka...
zrób samodiagnostyke zegarów, gdzies było napisane jak to sie robi
Kto może podrzucić info jak zrobić samodiagnostykę zegarów? Szperam i szperam i wyszperać nie mogę :/