Zobacz pełną wersję : Bra Vgen EG-jaki, opinie, sugestie, wykonawcy
nie wiem czy dobry dział ale w wyszukiwarce nic mi nie znalazło. potrzebuję kupić do eg3bra i mam pytania:
1. na co zwrócić uwagę przy zakupie.
2. z czego najlepiej jak jest wykonany.
3. jakieś różnice w montażu uchwyty zapinki uszy ściągacze
4. może jacyś sprawdzeni dostawcy
pozdro rafloo
tylko oem , repliki są gówniane pod każdym względem.
thompson17
12-05-11, 17:26
a niby czym sie różni oem od repliki?
tylko ceną...
wszystkie rysują strasznie maske i tyle...
to kawałek szmatki i to :)
edit: kumpel ma jak to określiłeś replike i ładnie leży, dobrze spasowana więc nie rozumiem twojego osądu
lepsze bo oem? i ma wydziergane civic?
skoro rysuja maski, to dlaczego co raz wiecej osob zaklada namietnie bra? toz to strzal w kolano, bo niby bra ma spelniac funkcje ochronne przed odpryskami i zgodnie z tym co powyzej odpryskow moze nie byc, ale w zamian sa rysy?
pomijam temat syfu, bo trzeba to przecierac pod bra, bo robi sie 'gnoj', co moze wzmagac proces utlenienia sie maski
dlaczego co raz wiecej osob zaklada namietnie bra?
Bo jest teraz w modzie?
czyli poza walorami estetycznymi i mocno dyskusyjnie ochronnymi zadnych innych nie spelnia... a szkoda, myslalem, ze maski rysowac nie bedzie, ale jezeli zostawia rysy, to sobie odpuszcze
thompson17
15-05-11, 18:49
kumpel też miał w VW i maska do malowania...
także tak to właśnie maske przed odpryskami ochroni...
wole na masce naturalne odpryski lakieru po kamyczkach niż porysowany pasek maski
ja chce założyć tymczasowo, ponieważ maska zaczęła rdzewieć 2cm od krawędzi z przodu w tamtym roku po prawej a w tym po lewej stronie maski i pojawia się pytanie: czy to robić tzn blacharkę i malować (jeżeli tak to odłożę to na przyszły rok razem z nadkolami i klapa z tył + nowy lakier na cale auto) czy kupić laminat i mieć z głowy a na razie kupić bra i założyć żeby mnie to nie wku..ialo. jak kupić to właśnie jaki chodzi mi o to żeby po założeniu nie odstawał nie było fałdów z uszami, czy bez
thompson17
15-05-11, 20:06
tak podchodząc do tematu to możesz kupić maske laminat plus burte laminat :)
a w nadkola reperaturki i bitexem zabezpieczyć od razu
jeśli chcesz zatuszować te brzydkie rdzawe miejsca na masce to kup bre i tyle skoro maska i tak do malowania...
tak jak mówqie kumpel ma zwykłą z allegro i leży mu dobrze ale od którego sprzedawcy brał to Ci nie powiem, wiedz tylko że na oem szkoda hajsu :) taka rada :p
Różnice ? proszę bardzo :
- oem jest z prawdziwej skóry nie żadna eko...
- ma porządne twarde uszy
- od spodu ma miekką podpinkę która nie rysuje,
- leży dużo lepiej niż fake,
thompson17
16-05-11, 20:29
- od spodu ma miekką podpinkę która nie rysuje,
tak podpinke która sprawia że piasek, kurz itd stają sie miękkie jak jedwab :D
daj spokój... widzisz że kolega chce tymczasowo, a Ty mu doradzasz droga oem bre?
moje pytanie o co tyle szumu?? co to takiego te bra.... bo same skróty na tym forum:)
a tak ode mnie to jezeli kolege stac na laminat to niech odrazu w niego zainwestuje niema sensu tracic hajs na półśrodki...
thompson17
16-05-11, 20:50
http://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&hs=Hl3&rls=pl&channel=suggest&q=bra%20civic&gs_sm=e&gs_upl=1550l2308l0l6l4l0l0l0l0l0l0l&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=688
3 sekundy w googlach kolego :)
ja uważam, że bra to fajna sprawa - ale nie trzymałbym tego przez całe lato na masce. Co najwyżej na jakąś dłuższą trasę i wtedy idealnie spełnia swoją rolę. Nie OEMowe "noski" w ogóle mi się nie podobają (znacząco różnią się kształtem od oryginału). Nie interesowałbym się tym rozwiązaniem dla zakrycia rdzy, bo mając ją cały czas założoną - tak jak pisali inni - zbiera się tam ładny syf.
thompson17
16-05-11, 22:20
oemowa jest po prostu dłuższa- zasłania troche więcej maski no i ma wyszyte "civic"
bo to właśnie po to jest- na trase długą, a ludzie latają z brami dzień noc non stop w koło komina :D i temu rysują maske
co do tematu: oem czy nie to każdy woli co innego- nie wszystko co oem jest ładne :)
to np moim zdaniem wygląda paskudnie:
http://www.jhpusa.com/store/pc/catalog/honda/hop.eg.bra3_d.jpg
no chyba że tylko na maske
a ludzie płacą za to grube dolary... :)
ale jak już pisałem sa gusta i guściki
komus sie może to podobac
Ludzie no, tak jak napisał embargo, OEM dysponuje pewnymi bardzo ważnymi dla utrzymania auta w czystości czynnikami.
OEM od spodu ma bardzo miękkie podłoże, coś w stylu sprasowanej waty, czego napewno w fejkach nie ma.. Do tego spasowanie,
dłuższy profil pozwalający na zakrycie większej powierzchni maski i zabezpieczenie jej przed warunkami panującymi na drodze. Tylko
posiadając tą prawdziwą, mocną skórę trzeba mieć świadomość, że w razie deszczu, po zdjęciu natychmiast powinno się ją oczyścić
bieżącą wodą po czym wysuszyć, a syf jaki się uzbierze na masce spokojnie spłynie pod strumieniem wody. Poszukajcie sobie instrukcji
od OEM Bra, gdzie napewno jest informacja, że to nie rzecz do stałego połączenia z samochodem, lecz jest wykonana po to by maskę
chronić. Ale jak to już w jueseja wyszła moda na lans z tą brą, choć nie dziwię się, bo całkiem fajnie to wygląda, sam taką posiadam i nie
zaprzeczam temu.
kuba_guzik110
17-05-11, 09:23
a mi się oem full bra podoba i na taką poluje :)