Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bra Vgen EG-jaki, opinie, sugestie, wykonawcy

rafloo
12-05-11, 11:48
nie wiem czy dobry dział ale w wyszukiwarce nic mi nie znalazło. potrzebuję kupić do eg3bra i mam pytania:
1. na co zwrócić uwagę przy zakupie.
2. z czego najlepiej jak jest wykonany.
3. jakieś różnice w montażu uchwyty zapinki uszy ściągacze
4. może jacyś sprawdzeni dostawcy
pozdro rafloo

embargo
12-05-11, 16:46
tylko oem , repliki są gówniane pod każdym względem.

thompson17
12-05-11, 17:26
a niby czym sie różni oem od repliki?
tylko ceną...
wszystkie rysują strasznie maske i tyle...
to kawałek szmatki i to :)

edit: kumpel ma jak to określiłeś replike i ładnie leży, dobrze spasowana więc nie rozumiem twojego osądu
lepsze bo oem? i ma wydziergane civic?

kurgan
15-05-11, 12:56
skoro rysuja maski, to dlaczego co raz wiecej osob zaklada namietnie bra? toz to strzal w kolano, bo niby bra ma spelniac funkcje ochronne przed odpryskami i zgodnie z tym co powyzej odpryskow moze nie byc, ale w zamian sa rysy?

pomijam temat syfu, bo trzeba to przecierac pod bra, bo robi sie 'gnoj', co moze wzmagac proces utlenienia sie maski

Gorliś
15-05-11, 14:59
dlaczego co raz wiecej osob zaklada namietnie bra?
Bo jest teraz w modzie?

kurgan
15-05-11, 16:30
czyli poza walorami estetycznymi i mocno dyskusyjnie ochronnymi zadnych innych nie spelnia... a szkoda, myslalem, ze maski rysowac nie bedzie, ale jezeli zostawia rysy, to sobie odpuszcze

thompson17
15-05-11, 18:49
kumpel też miał w VW i maska do malowania...
także tak to właśnie maske przed odpryskami ochroni...
wole na masce naturalne odpryski lakieru po kamyczkach niż porysowany pasek maski

rafloo
15-05-11, 18:59
ja chce założyć tymczasowo, ponieważ maska zaczęła rdzewieć 2cm od krawędzi z przodu w tamtym roku po prawej a w tym po lewej stronie maski i pojawia się pytanie: czy to robić tzn blacharkę i malować (jeżeli tak to odłożę to na przyszły rok razem z nadkolami i klapa z tył + nowy lakier na cale auto) czy kupić laminat i mieć z głowy a na razie kupić bra i założyć żeby mnie to nie wku..ialo. jak kupić to właśnie jaki chodzi mi o to żeby po założeniu nie odstawał nie było fałdów z uszami, czy bez

thompson17
15-05-11, 20:06
tak podchodząc do tematu to możesz kupić maske laminat plus burte laminat :)
a w nadkola reperaturki i bitexem zabezpieczyć od razu
jeśli chcesz zatuszować te brzydkie rdzawe miejsca na masce to kup bre i tyle skoro maska i tak do malowania...
tak jak mówqie kumpel ma zwykłą z allegro i leży mu dobrze ale od którego sprzedawcy brał to Ci nie powiem, wiedz tylko że na oem szkoda hajsu :) taka rada :p

embargo
16-05-11, 10:37
Różnice ? proszę bardzo :
- oem jest z prawdziwej skóry nie żadna eko...
- ma porządne twarde uszy
- od spodu ma miekką podpinkę która nie rysuje,
- leży dużo lepiej niż fake,

thompson17
16-05-11, 20:29
- od spodu ma miekką podpinkę która nie rysuje,
tak podpinke która sprawia że piasek, kurz itd stają sie miękkie jak jedwab :D
daj spokój... widzisz że kolega chce tymczasowo, a Ty mu doradzasz droga oem bre?

pgp22
16-05-11, 20:42
moje pytanie o co tyle szumu?? co to takiego te bra.... bo same skróty na tym forum:)
a tak ode mnie to jezeli kolege stac na laminat to niech odrazu w niego zainwestuje niema sensu tracic hajs na półśrodki...

thompson17
16-05-11, 20:50
http://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&hs=Hl3&rls=pl&channel=suggest&q=bra%20civic&gs_sm=e&gs_upl=1550l2308l0l6l4l0l0l0l0l0l0l&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=688

3 sekundy w googlach kolego :)

Cegła
16-05-11, 21:42
ja uważam, że bra to fajna sprawa - ale nie trzymałbym tego przez całe lato na masce. Co najwyżej na jakąś dłuższą trasę i wtedy idealnie spełnia swoją rolę. Nie OEMowe "noski" w ogóle mi się nie podobają (znacząco różnią się kształtem od oryginału). Nie interesowałbym się tym rozwiązaniem dla zakrycia rdzy, bo mając ją cały czas założoną - tak jak pisali inni - zbiera się tam ładny syf.

thompson17
16-05-11, 22:20
oemowa jest po prostu dłuższa- zasłania troche więcej maski no i ma wyszyte "civic"
bo to właśnie po to jest- na trase długą, a ludzie latają z brami dzień noc non stop w koło komina :D i temu rysują maske
co do tematu: oem czy nie to każdy woli co innego- nie wszystko co oem jest ładne :)
to np moim zdaniem wygląda paskudnie:
http://www.jhpusa.com/store/pc/catalog/honda/hop.eg.bra3_d.jpg
no chyba że tylko na maske
a ludzie płacą za to grube dolary... :)
ale jak już pisałem sa gusta i guściki
komus sie może to podobac

Zaldier
16-05-11, 22:44
Ludzie no, tak jak napisał embargo, OEM dysponuje pewnymi bardzo ważnymi dla utrzymania auta w czystości czynnikami.
OEM od spodu ma bardzo miękkie podłoże, coś w stylu sprasowanej waty, czego napewno w fejkach nie ma.. Do tego spasowanie,
dłuższy profil pozwalający na zakrycie większej powierzchni maski i zabezpieczenie jej przed warunkami panującymi na drodze. Tylko
posiadając tą prawdziwą, mocną skórę trzeba mieć świadomość, że w razie deszczu, po zdjęciu natychmiast powinno się ją oczyścić
bieżącą wodą po czym wysuszyć, a syf jaki się uzbierze na masce spokojnie spłynie pod strumieniem wody. Poszukajcie sobie instrukcji
od OEM Bra, gdzie napewno jest informacja, że to nie rzecz do stałego połączenia z samochodem, lecz jest wykonana po to by maskę
chronić. Ale jak to już w jueseja wyszła moda na lans z tą brą, choć nie dziwię się, bo całkiem fajnie to wygląda, sam taką posiadam i nie
zaprzeczam temu.

kuba_guzik110
17-05-11, 09:23
a mi się oem full bra podoba i na taką poluje :)