Zobacz pełną wersję : Szuranie hamulców po nocy
Jak auto sporo postoi, np. przez noc i rano jak ruszam to przez pierwsze 2-3 hamowania słychać szorowanie na tarczach? Czy jest powód do niepokoju?
moze rdza na tarczach hamulcowych...
moze rdza na tarczach hamulcowych...
Po jednej nocy?
no tarcze bardzo szybko rdzewieja...
no tarcze bardzo szybko rdzewieja...
Może faktycznie, ale wcześniej nie zauważyłem czegoś podobnego.
Matey pedale postobójco, zginiesz :box:
Ogólnie chodzi o - tak jak napisał matej, że tarcze hamulcowe rdzewieją bardzo szybko, gdybyś zwrócił uwagę to zobaczysz. że podczas mycia auta wystarczy delikatnie zroszyć tarcze i po paru minutach masz zardzewiałą, więc to bankowo rdza :) Ale jest to na tyle cienki nalot że schodzi po kilku hamowaniach i nie ma się czego obawiać :)
Matey pedale postobójco, zginiesz
ssij
Matey pedale postobójco, zginiesz :box:
Ogólnie chodzi o - tak jak napisał matej, że tarcze hamulcowe rdzewieją bardzo szybko, gdybyś zwrócił uwagę to zobaczysz. że podczas mycia auta wystarczy delikatnie zroszyć tarcze i po paru minutach masz zardzewiałą,
Zgadza się. Bardziej chodzi mi o to że wcześniej tego albo nie było albo nie zauważyłem. W każdym razie w sobote zmieniam tarcze to sobie cały układ przejrzę.
W każdym razie w sobote zmieniam tarcze to sobie cały układ przejrzę.
Możesz powiedzieć jakie tarcze zakładasz ?? Czeka mnie też wymiana, ale dopiero latem się za nią zabiorę ;) Pozdro !!
W każdym razie w sobote zmieniam tarcze to sobie cały układ przejrzę.
Możesz powiedzieć jakie tarcze zakładasz ?? Czeka mnie też wymiana, ale dopiero latem się za nią zabiorę ;) Pozdro !!
Brembo, kupiłem na allegro za 90zł/szt.
proponuje sprawdzić czy nie są zaciśnięte,zapieczone tłoczki
z tego co wiem najgorze mozliwe wyjscie :d
z tego co wiem najgorze mozliwe wyjscie :d
Na forum zdania są podzielone.
Myslisz że gorsze niż JC? :d
no moze nie :D
Ja jestem spokojny kierowca, wyczynowych tarcz nie potrzebuję.
Tu ni chodzi o wyczynowe tarcze, ale z tego co wiadomo Brembo się gną i jeśli nie masz papierka z warsztatu na montaż to nie licz na reklamacje.
Tyle ode mnie, życzę pomyślnej eksploatacji :)
no wlasnie... dla mnie zwykle brembosy to kupa zlomu dlatego obchodze je szerokim lukiem.
Potem tworza sie topici - trzepie kierownica przy hamowaniu :D lub co gorsza trzepie kierownica zawsze :/
Tu ni chodzi o wyczynowe tarcze, ale z tego co wiadomo Brembo się gną i jeśli nie masz papierka z warsztatu na montaż to nie licz na reklamacje.
Bzdura. Ten zapisek nic nie znaczy tak samo jak "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się". To jest zwyczajne walenie klientów po rogach. Założenie tarcz nie wymaga ani specjalistycznych narzędzi ani umiejętności. Jak mi wyskoczą z takim tekstem to spotkamy się w sądzie.
Bzdura. Ten zapisek nic nie znaczy tak samo jak "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się". To jest zwyczajne walenie klientów po rogach. Założenie tarcz nie wymaga ani specjalistycznych narzędzi ani umiejętności. Jak mi wyskoczą z takim tekstem to spotkamy się w sądzie.
Ja tylko mówię jak jest, i zyczę jak najlepiej :)