Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z zegarkiem po zwarciu

rem1k
11-05-11, 11:30
Witam
wczoraj lutowałem kawałek wiazki do radia ktora jakis brudny makaroniarz po prostu wyrwał i niestety zrobilem krotkie zwarcie na przewodach. Od razu patrze do skrzynki ale bezpiecznik ok, podswietlenie zapaliczki i prad na radiu jest tylko z zegarkiem cos sie stalo-slabo swieci (po wlaczeniu swiatel wogole) i resetuje sie po wylaczeniu zaplonu. Jest jakis inny bezpiecznik osobno na zegarek czy co jest grane?

mixturant
11-05-11, 11:40
Miałem podobnie przy swapie wiązki. Też gdzieś poszło małe zwarcie i zegarek podświetlał się tylko po naciśnięciu klapki. Resetował się przy każdym wyłączeniu zapłonu. Okazało się, że znikło podtrzymanie prądu na zegarku. Podciągnąłem sobie kabel podtrzymania od włącznika awaryjnych i działa:)

Pzdr.

rem1k
11-05-11, 11:57
Okazało się, że znikło podtrzymanie prądu na zegarku
czyli pradu zabrakło gdzies glebiej tak? niedobrze:/

mixturant
11-05-11, 12:14
Podejrzewam, że tak. Niestety nie chciało mi się szukać i rozpruwać wiązki więc znalazłem rozwiązanie na szybko:)

karpik85
12-05-11, 00:43
A sprawdziłeś bezpieczniki pod maską ? Bo prawdopodobnie masz spalony bezpiecznik Back up 7,5A - on m.in. powoduje resetowanie zegarka.

rem1k
12-05-11, 09:33
pod maske nie patrzylem, myslalem ze bezpiecznik od zegarka jest tylko pod deska...Dzis zagladne-dzieki:)

rem1k
12-05-11, 16:28
bezpiecznik Back up 7,5A
Karpik85 przyjacielu sympatyczny!Masz u mnie piwo:D zimne, lane:) juz zabieralem sie za grzebamnie po kablach a tu 30 sekund i gra. Dzieki wielkie!