Zobacz pełną wersję : Fotele CRX w Civicu !!!
Pytanie do ludzi ktorzy montowali fotele crx'a w swoich civicach .... Ktore szyny zostaly wykozystane do tej przekladki i czy wiazalo sie to z jakimis spawami czy tylko nawiercanie otworow ?!?!?!!?
pomozcie :) bo mam 2 *****iste fotele z crx'a tyle ze bez szyn a zerkajac na element suwajacy fotelem w civicu nie bardzo to widze jak by mozna bylo to zamontowac :)
dzieki za pomoc z gory !
Javo montował u siebiw fotele a CRXa w 5gen. używał szyn z 5gen. szczegóły sam opisze.
wiem że fotele ma jeszcze - rem36 - w swoim civicu.
wiem że fotele ma jeszcze - rem36 - w swoim civicu.
a no mam :)
Wszystko mozna zamontowac na same sruby, potrzebny jest jeszcze kątownik troche podkladek i orginalne civikowe szyny, szyny z crxa -nie potrzebne.
wiem ze szyne z civica ta bez elementuw suwajacych i uchwytu do pasow :) mozna zamontowac na luzaku bo nawet jedna sroba mi pasuje do fotela .... :) glownie chodzi mi o ten z tym ustrojstwem ... bo tak tylko probowalem przymiezyc do fotela i niebardo mi chcialo to wejsc pod fotel hehe :) ... czy mozesz zrobic jakies fotki ?! czy za duzy klopot ?
a ja mysle jak te fotele do IV gena zapakowac- bo leza i sie kurza juz
no nie mam aparatu, wiec z fotkami bedzie ciezko... Ta strone z pasami montujesz na kontownik, jedna czesc kontownika "pozioma" jest przykrecona do fotela tak aby druga "pionowa" czesc byla zboku fotela ( musisz miec odpowiednio szeroki ( ok 6cm) i gruby katownik, ja znalazlem taki na złomie :D ) i do tej pionowej czesci przykrecasz szyne od civica ( szyna z tej strony ma mocowania pionowe ) dajesz odpowiodnio podkladki aby szerokosciowo pasowalo i smigasz :P
Veno - obejrzysz sobie na spocie za tdyzien umnie w ciffie ;]
Poszukaj jakies fotele z DelSola bo te z CRX beda juz wysiedziane i zapyziale po tylu latach... A sama przekladka jest dosc trudna.
Tomo czytaj:
mam 2 *****iste fotele z crx'a
moze ktorys z kolegów pokusił by sie o zrobienie zdjęć gotowych szyn?
Jak wroce do domu to zrobie zdjecia tego jak ja to mam zrobione. Bo fotele itak leza w garazu, bo lepiej mi sie jezdzi na tych seryjnych.
i BTW: chce sprzedac te fotele, juz przygotowane, wiec jak cos to zapraszam na PW. 8)
Cihy:
Fotele będą miały ok 12lat i min. 150 000km przebiegu. Dla mnie nie będą *****iste ;)
Ven0 napisał, ze ma *****iste to ja juz nie wnikam, koniec OT
szyny trzeba przespawac ze starych foteli civa do nowych crx i dodatkowo jeszcze zrobic albo nowe otwory w podlodze, albo specjalne elementy, ktore rozszerza rozstaw szyn
ja mam dwa pospawane i ponaginane kątowniki które robią jako przejściówka :)
Tomo .... mam *****iste fotele ... zapewniam cie ze sa lepsze niz nowki z civica !
dlatego ze sa z crx'a o ktorego sie dbalo :) i nie sa wysiedziane czy sparciale :)
takich foteli nie widziales jeszcze hehe ....
Zalezy z jakiego civia? ;)
Moje z crki tez sa spoko ale chetnie bym je obił czymś czy coś bo sa troce wyblakłe...
no ja tez oddam do obszycia :) ale az szkoda bo naprawde sa kozackie jak nowki
no to Veno jak znajdziesz fachowca to ja tez oddaje swoje do obszycia... bo sa w fajnym stanie, ale chce zeby inaczej wygladaly... i ten tył - trzeba szyć !! :)
A wiecie moze czy da sie jakos bezinwazyjnie (oczywiscie w trakcie obszywania) poprawic trzymanie boczne? Czy ktos to robil i jakie sa rezultaty?
trzeba tam jakiejs gabki napchac, mysle ze typ co sie zajmuje fotelami by to zrobil.
dokladnie , tapicer ktory bedzie obszywal moze dorzucic gabeczke ale dodatkowo po kazdej stronie dodac takie napinacze ze jak dupsko siadnie w taki fotel one beda sciskaly sie do srodka :) a jak sie wstanie wroca do siebie :) wiem ze tak sie robi bo chcialem miec odnowiony fotel w mojej crx'e ale facet nie zdazyl hehe ....
fotki mojego fotela.
http://img235.echo.cx/img235/7268/img03423rb.th.jpg (http://img235.echo.cx/my.php?image=img03423rb.jpg)http://img235.echo.cx/img235/2782/img03433zu.th.jpg (http://img235.echo.cx/my.php?image=img03433zu.jpg)
fryzjereczek
02-12-06, 22:58
wetne sie w temat.takie dodatki do szyn sprawdzą się????bedzie to stabilne????w razie jakiegos boom nei puszcza????
Javo, i jak fotele sie sprawiają??
nikt nie jest chetny do foto relacji z montazu????
Witam czy ktoś. Z kolegów z forum posiada może zdjęcia jak zamontować owe fotele od crx II do civica v gen przeszukalem całe Google przeczytałem wszystkie artykuły odnośnie tych foteli i za Chiny nie mogę dojść jak je zamontować z góry dzięki za pomoc