Zobacz pełną wersję : przerywa na zimnym silniku
Cześć.
Po nocy, na dojeździe do pracy, auto zawsze odpala za pierwszym razem, ale przerywa podczas jazdy na obrotach zaczynąc od około trzech tysięcy.
Gdy silnik się rozgrzeje, nawet po 10 minutach na postoju, auto idzie do odcinki bez zająknięcia.
Efekt jest taki, że auto po prostu rwie, przerywa.
Auto to civic eg4 z silnikiem h22a5.
Teraz uwaga, zostały wymienione kable zapłonowe, świece, cewka zapłonowa.
Kopułka i palec rozdzielacza są również o minimalnym przebiegu i są w bdb stanie.
vnv_nation
10-05-11, 13:05
To ze kopulka i palec maja maly przebieg nic nie oznacza, a to ze wg ciebie ich stan jest bdb tymbardziej niczego to nie oznacza. Wymien kopulke i palec. Kable napewno nowe? Sprobuj podmienic od kogos i sie przejedz bo nowe tez nie oznacza ze dobre..
Kopułka w ogóle nie zaśniedziała, jest szczelna. Kable i świece podmieniałem z kolegą, który ma taki sam silnik i nie ma takiego problemu.
vnv_nation
10-05-11, 13:10
Wiec moze masz luzy w samym aparacie zaplonowym? A wtedy przerywac tez ma prawo..
Kopułkę i palec rozbierał przy mnie kolega mechanik, powiedział że jest jak nowa. Przeczyściłem te części, mimo że były jak z fabryki.
Zakładając, że wszystkie elementy z układu zapłonowego są sprawne, czy jest jakiś czujnik, który będąc uszkodzonym, powodował by przerywanie na zimnym silniku?
vnv_nation
10-05-11, 13:11
Ten bolec na ktory palec nakladasz siedzi sztywno? Nie kiwa sie na boki delikatnie?
Nie zwróciłem na to uwagi.
Zakładając, że wszystkie elementy z układu zapłonowego są sprawne, czy jest jakiś czujnik, który będąc uszkodzonym, powodował by przerywanie na zimnym silniku?
Dodam, że Silnik obd2 z przerobioną wiązką na obd1.
skolopendra
10-05-11, 15:30
tak jest od swapa? czy pojawiło się to później?
Nie potrafię tego określić jednoznacznie, raczej zaczęło się to jakiś czas po swapie dziać.
skolopendra
10-05-11, 16:30
ciśnienie na listwie wtryskowej sprawdzałeś?
Nie, ale czemu to ciśnienie ma być niższe na zimnym silniku?
vnv_nation
10-05-11, 17:44
Cisnienie moim zdaniem nic tu do tego nie ma, raczej wina lezy tylko w kwestii elektryki..
mialem podobne objawy, i u mnie pomogla wymiana sondy