PDA

Zobacz pełną wersję : urwana śruba poduszki

Mafia
09-05-11, 20:20
Witam, chciałem odkręcić poduszkę tą trzymającą skrzynie biegów ( prawy przód) i zerwałem te nakrętki w środku przerabiał już to ktoś, co z tym teraz zrobić ? Pozostaje cięcie i spawanie?
http://iv.pl/images/72933922148457585388.jpg

http://iv.pl/images/50235528175112764318.jpg

lopi83
09-05-11, 21:14
ciecie i spawanie zostaje bo inaczej nie dostaniesz sie do nakretek

wwljohn
20-05-11, 08:01
Nie do końca. Ja temat rozwiązałem w ten sposób.. Do przedniej dojdziesz spawarką elektrodową, bez cięcia. Ogarnięty spawacz Ci to zrobi. Natomiast ta tylna...wywierć otwór w punkcie pod nakrętką i zaspawaj. Niczego nie musisz ciąć.

Oczywiście trzeba zdjąć zderzak. Z przodu masz 2 otwory w podłużnicy.

zakit
21-05-11, 11:22
ew mozesz przyspawac cala poduszke do podluznicy i zakleic ja klejem poliuretanowym. zerwac juz sie nie zerwie

wwljohn
21-05-11, 18:15
ew mozesz przyspawac cala poduszke do podłużnicy i zakleic ja klejem poliuretanowym. zerwac juz sie nie zerwie

Lepiej nie... po 1 nie ma sensu, po 2 będzie ci brzęczeć śrubka w podłużnicy, poobija ścianki...prędzej zaczną rdzewieć podłużnice od środka itd. Jak masz długie elektrody to w takim przypadku w tym miejscu spokojnie dospawasz 1 ..odkręcisz..a potem możesz sięgnąć tą drugą. Jeśli elektrody nie starczy to wiercisz otworek jak pisałem i też elektrodówką machniesz punkt.

zakit
21-05-11, 18:37
Lepiej nie... po 1 nie ma sensu, po 2 będzie ci brzęczeć śrubka w podłużnicy, poobija ścianki...prędzej zaczną rdzewieć podłużnice od środka itd. Jak masz długie elektrody to w takim przypadku w tym miejscu spokojnie dospawasz 1 ..odkręcisz..a potem możesz sięgnąć tą drugą. Jeśli elektrody nie starczy to wiercisz otworek jak pisałem i też elektrodówką machniesz punkt.

masz racje, z ta elektroda to nie wpadlem, nastepnym razem zrobie w ten sposob jak sie cos stanie ;)

Mafia
22-05-11, 10:53
zrobiłem dziurę, wykręciłem stare nakrętki i przyspawałem migomatem nowe, :) temat do zamknięcia chyba że ktoś chce tu jeszcze podyskutować:cool:
na koniec oczywiście dziurę zaspawałem :p

wwljohn
22-05-11, 22:00
zrobiłem dziurę, wykręciłem stare nakrętki i przyspawałem migomatem nowe, :) temat do zamknięcia chyba że ktoś chce tu jeszcze podyskutować:cool:
na koniec oczywiście dziurę zaspawałem :p

Ale to już rzeźba w podłużnicy, a tak masz ori. Nic nie będzie rdzewieć, i nikt ci nie powie że spawane podłużnice. Oryginał to oryginał- takie moje skromne zdanie.