Zobacz pełną wersję : Ramki do halogenów od Hondy 5 gen. - rekonstrukcja.
Witam.
Mam sprawę dotycząca rekonstrukcji ramek od halogenów.
Sprawa jest taka - moje ramki hmm ich konstrukcie zmarniała delikatnie mówiąc ;> coś się z nimi takiego stało ze pękają, zmatowiały i nie ciekawie to wygląda. Kupić nowe to koszt 100zł? Jak można je odnowić? Jakie macie patenty żeby je wzmocnić i ogólnie odnowić. Żywica? może to w czymś pomoże?
Dzięki za rady.
Pzdr
Daj ogłoszenie - może znajdziesz taniej w dobrym stanie. Wg mnie nie ma co robić ramek od podstaw np z żywicy. Jeśli Twoje nie są połamane to pomaluj je lub oklej. Kup np folię 3M carbon i pobaw się w oklejanie - efekt będzie całkiem fajny.
Właśnie chodzi o to ze stały się delikatne. Nie wiem o co chodzi :confused: najlepiej to co bym zrobił - wysmarował bym czymś na wzmocnienie od wewnątrz a z zewnątrz pomalował na szaro. Folia w carbonie tez jest niezlym wyjsciem.
Tak się zastanawiam czy klej na gorąco z pistoletu nie zaradziłby na twój problem oczywiście od spodu. Ale to tak na szybko i sam nie wiem.
hmm taki klej może trzymać latem ale z biegiem czasu np zimą, może się nie sprawdzić.
Drobna sprawa a może przysporzyć problemu :mad:
Coś będę kombinował jutro ;) wóz albo przewóz hehe zrobię albo wyrzucę :cool:
Kondraczek
10-05-11, 16:49
Żeby wzmocnić, to ja proponuje od spodu troche żywicy z matami z włókna, a z wierzchu albo pomalować na dowolnie wybrany kolor, albo folia. Nie jest to skomplikowany kształt, wiec folią bez najmniejszego problemu się oklei.
Dzieki koledzy.
Wzmocnione matami <wygłuszającymi> ciekawe jak długo to wytrzyma.
Pomalowane w szary kolor :] tak ze bajka. Problem z mocowaniami napewno z czasem będzie ... ale to późniejszy problem.