Zobacz pełną wersję : Rezerwa !!!
Hej mam pytanko ile kilometrów zrobie na rezerwie od czasu kiedy zacznie świecić??? POMOCY !!!
28,347897765 km... co to w ogole za pytanioe? to zalezy od stylu jazdy, od warunkow panujacych na drodze...
Matey, Hejka poważnie 28km. a jazda spokojna, przy bardzo dobrych warunkach.
nie wiem ile... jak sie pali rezerwa to trzeba szukac stacji benzynowej proste...
wydaje mi się, że bardziej pomocną będzie informacja ile litrów mieści rezerwa...
no właśnie, ile? :)
w anglikach to chyba trudne do powiedzenie ile zostaje gdy zapala się rezerwa bo kazdemu inaczej się ona zapala a czesto jest tak że wcale sie nie świeci
pozatym użyj szukajki to znajdziesz sporo postów na ten temat
Mi się zaczyna świecić jak w baku jest 10-12 litrów
:szukaj: amnie sie wydaje ze to juz bylo :klutnia:
Raz zrobilem kol 60km wiecej sie balem ...
Bassmaster
04-03-07, 21:27
Mi po czyszczeniu baku udało się uratować ok. 12 litrów, resztą były jakieś gluty.
Po złożeniu całości do kupy wskazówka paliwa była w pozycji poziomej i paliła się lampka rezerwy.
Windykator
05-03-07, 08:36
ile litrów mieści rezerwa...
no właśnie, ile?
Wg książki serwisowej: "rezerwa zapala się, gdy jest mniej niż 8 litrów." Licz sobie bezpiecznie 7l, znasz swoje spalanie, więc policz :)
Polecam też lekturę książki serwisowej,bo u Ciebie może być coś innego niż u mnie :)
Pozdrawiam
MiSieK
U mnie nie ma kontrolki rezerwy, ale jak skazówka wejdzie mi na czerwone pole to mam tak jak TrOuBLE, 10 - 12 litrów w baku :)
Dołączę się do tematu. Ja tankuję (tak dla zasady) jak tylko zapala mi się kontrolka (do pełna) i zawsze tankuję 41-42l.
Przy założeniu, że zbiornik ma 50l (jak większość z nas wie: są róźne opinie na ten temat)
to zostaje książkowo - zgodnie z tym co MiSieK napisał- 8l rezerwy.
... a 8l paliwka jednym wystarczy na pokonanie 110km, a innym na 70km.
tak więc życzenia: lekkiej nogi Panowie! ;)
ps. chyba sobie tego życzyłem :)
Przy założeniu, że zbiornik ma 50l (jak większość z nas wie: są róźne opinie na ten temat)
sprostuje zeby nie robic zamentu i znow wprowadzac kogo kolwiek w blad.
bak w 5D i Aerodeck ma pojemnosc:
55 l
a rezerwe niech kazdy ustali sobie sam !! bo roznie to bywa w naszych Hondach(czy to taki problem raz jedyny! zalac do pelna? :/ )
a po za tym temat juz byl walkowany pare razy.... :szukaj:
Ja już przestałem się tym świecącym żebrakiem przejmować bo świeci albo nie świeci, dlatego tankuje jak mi wskazówka schodzi 2-3mm poniżej zera
najlepiej chyba nie jezdzic za duzo na rezerwie, bo po co zasysac syf z baku skoro auto predzej czy pozniej zalac trzeba?! :agent:
moja nie ma 55l. Jak mi sie uda zalac od prawie zera do full 48 litrow to juz max i wypluwa.
moja nie ma 55l. Jak mi sie uda zalac od prawie zera do full 48 litrow to juz max i wypluwa.
widocznie miales jeszcze sporo paliwa, juz to testowalem, kiedys udalo mi sie wlac 53,8l.
powiem tez ze bywa ze na jakiejs stacji odbija mi wczesniej. chodzi mi o to ze na niektorych stacjach po zalaniu do pelna, wskazowka nie przekracza tej kreski przy 1, a na innych mija ta kresko o dobre 3 mm, ale doszedlem co to jest(przynajmniej tak mi sie wydaje) otoz na tych stacjach co wchodzi mniej - samochod pochylony jest w strone wlewu paliwa, co moze powodowac powsanie pecherza powietrza w baku po przeciwnej stronie a jednoczesnie zmniejszyc jego pojemnosc. wydaje mi sie ze to logiczne :/
co wy na to??
no oczywiście że tak ;) przecież "przedsiębiorcy paliwowi" jeżdżąc po paliwo za wschodnią granicę tankują auto podnosząc do góry tą stronę gdzie jest wlew, podobno pięć litrów więcej wchodzi :d