PDA

Zobacz pełną wersję : Wersja sport unlimited?

Pixa
08-05-11, 11:35
Witam

Szukam powoli dla siebie Civica, bo stary juz dogorywa. Spotykam sie na necie z wersja sport / sport unlimited. Czy ona roznia sie jakos silnikowo do zwyczajnego silnika? Czy tylko stylistyka?

Konrados
08-05-11, 18:28
W zasadzie to różni się tylko tym unlimited ... silnik ten sam, wyposażenie takie samo.

Pixa
08-05-11, 18:55
Czyli nie obawiac sie wersji sport (w sensie innych czesci silnikowych itp?)

I co powiecie o tej sztuce? Cos widac podejrzanego? Oprocz wysokiej ceny? ;-) http://moto.allegro.pl/honda-civic-sport-unlimited-gaz-lpg-bardzo-ladna-i1593415939.html

Konrados
08-05-11, 20:21
Nie ma czego się obawiać ( bo też nie wiem jakie np części silnikowe mogą być Ci potrzebne i do czego - to Honda :D a pozatym do czego te inne części chciałbyś przyrównać ) i ja radzę Ci szukać Sporta z silnikiem 1.6 ( D16V1 ( ma 110km a nie słabszego 1.4 i do tego w gazie...masakra...co do tej sztuki to jedyne co mi się rzuca w oczy to z przodu między zderzakiem a błotnikiem szpara i pasowanie i tył zderzak ma zdecydowanie inny odcień, ale możę to kosmetyczne sprawy a nie dzwon no i te auta nie miały ESP tylko EPS - Electric Power Steering - elektryczne wspomaganie kiery.

Pixa
08-05-11, 20:34
Mam teraz Civica 1.5 90 koni i mi styka. Generalnie chce tanio podrozowac :-) Hmm z przodu faktycznie widac mala szpare, moze faktycznie jakas stluczka. Podejzewam, ze ciezko bedzie kupic ideal :( Tylny zderzak chyba jest jednak w takim samym odcieniu, tylko swiatlo (cien) tak pada.

Vampir_Va
08-05-11, 23:29
Widzę jedną wadę która bez oględzin dyskwalifikuje to auto........, LPG :(

Pixa
09-05-11, 06:53
W sensie te silniki zle znosza LPG czy po prostu nie tolerujesz tego paliwa?

Lysy
09-05-11, 07:12
1.6 na gazie spali Ci mniej niz to 1.4 za pewne, bo jak bys jechal 1.6 to nie musisz go az tak cisnac :)
zobacz komentarze ludzi ktorzy uzytkuja te auta :) i 1.6 mniej im spala niz 1.4 :)
http://www.autocentrum.pl/?FF=307&makeid=9&modelid=251&genid=1563402185&bid=692&engineid=3954
http://www.autocentrum.pl/?FF=307&makeid=9&modelid=251&genid=1563402185&bid=692&engineid=3953

jak chcesz zakladac gaz, to juz musisz troche dolozyc :) lepiej dodac troche kaski na lepsze podzespoly, niz sie pozniej meczyc

pablo_020
09-05-11, 07:19
Tylny zderzak chyba jest jednak w takim samym odcieniu, tylko swiatlo (cien) tak pada.

Na moje to i tylna klapa tez jest w innym odcieniu :)

genior
09-05-11, 08:15
a ja Ci radze poczytać temat w dziale LPG - gaz w 7 generacji i zobaczysz że spalania 1.6 i 1.4 są prawie takie same, a nawet w wielu przypadkach 1.6 pali mniej, a lepiej jedzie :p

Pixa
09-05-11, 17:41
Bylem i widzialem. Czesciowo macie racje. Lewy blotnik (w sensie lewy jak sie
siedzi za kiera) wymieniony - w sloncu wyraznie inny odcien. W komorze
silnika jednak nie widac wgniotow, belka prosta, wiec strzal chyba nie byl
za mocny. Zderzak tylni wymieniony na inny - lekka roznica odcieni, klapa
tylnia wydaje sie oryginalna. W bagazniku nie ma "harmonijki" wiec strzal
tez byl raczej lekki. W srodku zadbany, ksiazka serwisowa prowadzona przez
okres gwarancji, potem pusto. Opon zimowek brak (ponoc dwa lata jezdzil na
letnich). Na gazie i benzynie chodzi calkiem ladnie i rowno. Przejechac sie
nie dal (kasa na stol). Nawet bym rozwazal zakup mimo wszystko, ale z ceny
zejsc nie chce (a dac 26 tys za robione auto to troche duzo).

Grzesieklodz
09-05-11, 20:05
przejechać się nie dał to skąd masz wiedzieć czy coś nie wali w zawieszeniu, albo czy któregoś łożyska nie słychać, albo przegubu, dla mnie to jest dziwne tak jak by koleś chciał coś ukryć

Pixa
09-05-11, 20:25
Przeguby i lozyska byloby slychac bez prowadzenia. Generalnie jakbym mial ja kupic to polozylbym kase na stol, choc pierwszy raz mi sie to zdarzylo (nawet jak motocykl kupowalem to bylo bez takich cyrkow) zeby wykladac forse w celu przejechania sie.