Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chrobotanie w przedniej osi

adiwawa01
06-05-11, 19:21
Cze. Ostatnio po zimie zacząłem słyszeć chrobotanie wydobywające się z okolic przedniej osi w moim CTSie. Występuje to tylko przy zakręcie na kilku pierwszych metrach od postoju a dalej jest oki. Kumpel mówił, że jak znika to się nie martwić, ale często ostro go cisnę i nie chcę żeby coś się urwało przy drugiej setce :).
Dla doprecyzowania dodam, że auto ma 3 lata, 25 tyś i nie oszczędzam go (cargo), ale ostatnio nie było okazji go skatować, nie wpadłem w dziurę a "usterka" powstała jakby samoistnie. Ciekaw jestem, czy to kolejna "typowa" usterka CIVa czy coś załatwiłem :).

Paluch_tcw
06-05-11, 20:47
to poduszki Mc Persona wraz z łożyskami (górne mocowanie przednich amortyzatorów), same poduszki to koszt w ASO około 83 zł/sztuka ale nie wiem ile kosztują razem z łożyskami. Nic nie urwiesz, nie masz się co martwić. Następnym razem użyj szukaj. W temacie "Szybkie pytanie szybka odpowiedź" padło już takie.

adiwawa01
06-05-11, 20:58
thx, ale sam napisałeś, że na długo to nie starczyło, więc może coś innego :(

Paluch_tcw
06-05-11, 22:25
bo wymieniałem bez łożysk - same poduszki. jak wymienisz z łożyskami to będzie ok :)

TeeS1975
13-05-11, 01:31
temat uważam za wyczerpany, tym bardziej że już w kilku innych miejscach się pojawiał