Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 1.3 zaciał sie na wysokich obrotach

Arixx
05-05-11, 23:53
Witam. Od dzisiaj występuje u mnie następujący problem. Odpalam auto i cały czas obroty oscylują w granicach 3 do 4 tys jest to od momentu kiedy jechałem dosyc szybko wtedy wcisnalem sprzeglo i tak juz zostalo tak jak by sie zacial na tych obrotach? Co to moze byc ?

PlushaQ
06-05-11, 07:50
Mój czasami wchodził na takie obroty przed czyszczeniem silniczka krokowego, później spadły. Dalej troszę wskoczy wyżej (też za cholerę nie wiem czemu), ale pomaga przeciągnięcie go pod 5,5-6k rpm, wtedy spadają i się stabilizują.

Możesz spróbować jeszcze zrestartować komputer - wyjmujesz na kilka minut bezpiecznik 7,5A spod maski, tzw. Back-up. Następnie zapalasz auto i uczysz - czyli pracuje sobie do włączenia chłodnicy ;]

Arixx
06-05-11, 13:53
Byłem u mechanika cos pogrzebał kolo gaznika po obu stronach mowil cos o jakiś cięgnach przepustnicy itd. i sie uspokoilo, ale silnik dalej nie pracuje zbyt rowno sa minimalne wahania obrotowi tak jakby pluł z tłumika. Na koniec oczywiscie mnie dobił ;) heh mowiac, ze jak to juz sie zaczelo psuc to z tego juz nic nie bedzie i ze malo kto chce sie podjac naprawy tego, bo to ma cos wspolnego z gaznikiem i powinienem zaczac szukac magika ktory sie za to zabierze ;(

Mierzej
06-05-11, 19:39
to znaczy ze dobry mechanik. bo wie ze gaźnik hondy to nie gaźnik do komarka ;)

seyren
06-05-11, 20:29
Nie ma co dawac gaznika z d13b2 do pierwszego lepszego mechanika bo bedzie tylko gorzej. Najlepiej poszukac jakiegos mistrza przez forum ktory zbada co tam siedzi :)

Arixx
07-05-11, 01:32
Byłem u tego mechanika raz jeszcze, bo znów zaczęło mi to świrować. Zdjął cały dekiel coś tam pokręcił porobił popsikał WD i w tej chwili wszystko jest ładnie pięknie tak jak powinno :) mam nadzieje, ze już tak zostanie

skolopendra
07-05-11, 15:43
popsikał WD i w tej chwili wszystko jest ładnie pięknie tak jak powinno mam nadzieje, ze już tak zostanie

1 zmień mechanika
od filmu po wd poprzylepiają się niedługo syfy i będzie 3x gorzej
rozkręć sam i wymyj porządnie w benzynie ekstrakcyjnej