Zobacz pełną wersję : mini me, kupno głowicy, jak rozpoznać stan?
Witam. pomału kompletuje cześci na min me :) znalazłem oferte głowicy wraz z zaworem i pokrywą i teraz jak poznać ze to jest coś warte ? na co zwrócić uwage ? czy może byc taka sytuacja że założe głowice i bedzie mi piło litry oleju jak poprzednio na seryjnym b7 nie łykało ?
skolopendra
06-05-11, 08:28
trzeba rozebrać na części i oglądnąć
przez usszczelniacze nie bedzie chyba pil litrami tak jak przy pierscieniach jak masz zdrowy dol z b7 a glowica okaze sie lipa to chyba da sie zmienic uszczelniacze nie zdejmujac glowicy :D a jak juz chce miec cacy to poprostu wymien profilaktrycznie uszczelniacze koszty nie sa az tak ogromne a bedziesz mial spokuj
Oglądasz, czy nie są wypalone gniazda zaworowe, czy wałek nie jest zatarty, czy prowadnice nie mają luzu.
Chyba nie masz zamiaru sprawdzić uszczelniaczy, tylko od razu wymienić?
Czasem można trafić niezły stan igła z pogiętymi zaworami więc na to też trzeba uważać :)
Yotomeczek86
06-05-11, 23:08
Kup od zaufanego sprzedawcy? Chyba najlepsze wyjście i tyle... Zaufaj mi że nawet lepiej wydać na głowice więcej kasy i mieć pewność że szrota nie kupujesz...
niby zaufany ale sprawdzić nie zaszkodzi ;)
narazie to sie zabieram za przekładke zdrowego b7 bo moje chilpalo oliwke jak fix xD myslicie ze w 4 h wyrobie sie w 3 -4 osoby ?;>
Malucha kiedyś rozłożyli i złożyli w 15 minut :D