Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : STOJAK na napoje Vgen

StRz3cHu
03-03-07, 15:12
Yo, dzis przegladalem rozne aukcje na allegro i natrafiłena konsole do Civika 5 gen ktora mnie zaintrygowała ;)

http://img243.imageshack.us/img243/6596/stojakjy9.th.jpg (http://img243.imageshack.us/my.php?image=stojakjy9.jpg)

Czy taki stojak na napoje jest w kazdej wersji?! Bo u mnei niby jest ta klapka zaznaczona na czerwono ale ni czorta nie moge jej otworzyc :d

KuBiK
03-03-07, 15:41
nie!
jest to opcja

nogood
03-03-07, 16:44
wydaje mi sie ze ja mam inną konsolę i ten stojak tam chyba nie wejdzie;
brakuje mi czasami uchwytu na piciu we wnętrzu - ale tez nie chce byle jakimś zakłócać porządku panującego w wyglądzie środka auta ;) Jak to wygląda u was (moze jakieś fotki) i co polecacie?

tomiek
03-03-07, 19:32
Ta konsola pasuje tylko w wersji z konsolą środkową "krótką", czyli taką która nie ma szufladek pod popielniczką. Można kupić taką krótką środkową i wtedy bedzie pasować toto.

el_rogal
06-03-07, 19:57
ja mam szufladke pod popielniczka i stojak na napoje tez mam ? :agent:

jasznek
06-03-07, 21:34
Civic 5 gen wersja amerykańska ma szufladkę pod popielniczką i stojak na napoje .

nogood
07-03-07, 19:57
Civic 5 gen wersja amerykańska ma szufladkę pod popielniczką i stojak na napoje .

pokażta jak to wygląda moze zapoluje :agent:[/list]

StRz3cHu
07-03-07, 21:25
http://www.allegro.pl/item170881710_konsola_srodkowa_honda_civic_sedan_9 3r.html

masterminds
09-03-07, 11:32
ja na to zapolowalem i ulatwi troche zycie u M donalda :aloha:

Dareko87
09-03-07, 11:42
fajne to jest :D u mnie by sie to przydalo tylko ciekawe czy napoje np z Maka by sie tam trzymaly dobrze podczas 'normalnej' jazdy :agent:

majdan
09-03-07, 13:22

Tak, amerykanska, a wlasciwie KANADYJSKA (czyli moja) Mam identyczny stojaczek. Ale Wersja KANADYJSKa jest bez obrotomierza :(

Ale uchwyt na pisiu i popielniczka to dwa niezbędniki :)

[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
PS: napoje z McDonalds trzymaja się *****iś_ie :) Gorzej z butelkami typu coca cola 0,5

tieesto
09-03-07, 13:44
napoje z McDonalds trzymaja się *****iś_ie
bo to tylko do tego jest!! butelke to sobie zakręcisz i połozysz gdziekolwiek a kubka niekoniecznie!

majdan
09-03-07, 13:49
To prawda :)

pirat
09-03-07, 16:46
a wg mnie jest to zbedny bajer, ostre hamowanie i zawartosc wylatuje, mozna niechcacy tracic reka etc, a zatem zalac sobie wszystko co jest w okolicy, niefajne. jak juz to do uzywtku na postoju.

tomiek
10-03-07, 00:20
a wg mnie jest to zbedny bajer, ostre hamowanie i zawartosc wylatuje, mozna niechcacy tracic reka etc, a zatem zalac sobie wszystko co jest w okolicy, niefajne. jak juz to do uzywtku na postoju.
Często jeżdżę w trasę (lubie pic kawę podczas jazdy - tak już mam) Nic się nie wyleje bo większość kubków ze znanych "restauracji" posiada sprytną przykrywkę z "dziubkiem" Patent super, ale niestety trzeba wymienić konsolę (ja mam długą) Pozostaje mi niestety poproszenie obsługi "restauracji" o papierowe podstawki, które kiepsko leżą na przednim fotelu. W mojej hondzie nie mam miejsca na kubki i wkurza mnie to :djablek:

kasik
10-03-07, 10:06
ja swojej konsolki na napoje od 2 lat nie uzylam ani razu chyba..

pirat
10-03-07, 10:30
to zamien sie to zobacze czy to takie udogodnienie :D:D przetestuje etc :D

Dareko87
10-03-07, 14:37
bajerek i tyle ale przydatny :) :afro:

Matey
10-03-07, 14:39
wole konsole z popielniczka, i 2 poleczkami... lepszy gadzet...

StRz3cHu
10-03-07, 14:57
ja mam wersje bez stojaka i tych połeczek... lipa zdeka... bo nawet nie ma gdzie telefonu polozyc, nie mowiac wlasnie o kubku z napojem....

Dareko87
10-03-07, 16:14
StRz3cHu, to tak jak ja :) ja nawet nie mam półek w drzwiach :D

pirat
10-03-07, 21:24
ja w popielniczce trzymam kase, (moniaki) :P a telefon w raczce od otwierania drzwi :)

kasik
10-03-07, 21:31
a w popielniczce trzymam kase, (moniaki) :P a telefon w raczce od otwierania drzwi
hahah robie tak samo :D

pirat
10-03-07, 21:47
a w popielniczce trzymam kase, (moniaki) :P a telefon w raczce od otwierania drzwi
hahah robie tak samo :D

hrhr :D
nie odppowiedzialas na to:

to zamien sie to zobacze czy to takie udogodnienie :D:D przetestuje etc :D

:)

kasik
10-03-07, 21:52
nie zamieniam sie :D czarne nie bedzie Ci pasowac :D

pirat
10-03-07, 21:54
buu :P:P
nie to nie, ide do innej piaskownicy :P

Mattmax
10-03-07, 22:39
HEHEHEH :d przepraszam ze się wtrące:) ale robie tak samo:) tel. w rączce od otw. drzwi kaska w popiołce etc:)
aaa btw:) zauważyliscie ze w Vgen bez tej "rozbudowanej" konsolli (bez cupholdera) jest ta kieszonka mała, nie wiem jak ona się zwie dokładnie:) i jest w niej miejsce na karte kredytową tudzież inne dobrodziejstwa i wizytówki wchodzą takze:) (chodzi mi o ten schoweczek mikro pod popiołką:)

pirat
10-03-07, 23:04
tam trzymie gumy.. :D do zucia i prochy... przeciwbolowe na glowe :P

muzammil
10-03-07, 23:05
odnosnie tego cupholdera... mam go i ja:) mam tez ten malutki schowek pod popielniczka(swoja droga to ten cupholder przystosowany chyba jest do polskich mcdonaldow bo raczej zaden napoj z ameryki nie zmiescilby sie tam;rozmiar najmniejszy dzieciecy ma 0,5 litra a najwiekszy nieco ponad 2...i nie da sie go objac jedna reka), nie mam obrotomierza i mam predkosciomierz z kilometrami i mniejszymi milami(...?). i oto pytanie: czy jest to wersja kanadyjska? bo z tego co wiem amerykanska zaczyna sie 1H... a ja mam JH... Moze jest ktos w stanie "rozpoznac" mojego civica(bo glownie po to jest ten post z mojej strony)??? A wracajac do uchwytow na kubki, jest to bardzo przydatna rzecz(a wlasciwie niezbedna) ale w USA, jakos w Polsce z niej jeszcze nie zdarzylo mi sie skorzystac(przepraszam raz, mialem tam ice tea:D)

Mattmax
11-03-07, 00:18
a ja korzystam:) i to często:) czasem siedzi tam kawka, colka itp. :) proponuje włożyc np. paczke fajek i telefon jednoczesnie do jednego otworu:) wtedy nic nie wypada
Otwórz maske, po prawej stronie powinienes miec napisane na naklejce "honda canada..."itd itd...(na wzmocnieniu bocznym obok zamka)
tak BTW. nie wiesz co kupowałes?:) :agent: :d

jasznek
11-03-07, 09:31
muzammil
Tak jak napisał Mattmax pod klapą z prawej strony zamka powinna być blaszka z napisem.

Pierwsze litery w numerze :
JHM - Honda Motor Co. Ltd. Japan
SHH - Honda Motor Co. Ltd. England
1HG - Honda Motor Co. Ltd. USA

W wersji kanadyjskiej nie znam.

muzammil
11-03-07, 14:13
dzieki, sprawdze to na pewno. co do tego czy nie wiedizalem co kupuje??(mattmax) to nie bylo dla mnie priorytetem z jakiego kraju jest to wersja... chodzilo mi glownie o wyposazenie, szukalem wersji jak najbardizej zblizonej do full opcji(niestety nie znalazlem ze skorka:(() no i zbiera sie calkiem rozsadnie wiec nie podzielam zdania zeby rezygnowac/lub brac samochod tylko ze wzgledu na poczatkowe literki numeru VIN. niech sobie bedize nawet z rosji:D:P a swoja droga to wcale amerykanska wersja nie wypada(jak dla mnie) lepiej niz japonska, szczegolnie bolace jest to jak amerykanie krzywdza civica "tuningujac" go po amerykansku... fuj.

wunat
11-03-07, 14:20
gdyby nie amerykanie i ich tuning to z tuningiem civicow bylibysmy w przyslowiowej dupie ...

muzammil
11-03-07, 14:36
hmmm. z tego co wiem to rczej japonczycy trudnia sie w tuningu swoich rodzimych samochodow(mugen, spoon itd).rzecz gustu, mi sie nie podoba amerykanski "styl". po prostu nie pasuje to kompletnie do hondy. chryslera, buicka lub inna amerykanska limuzyne mozna robic na ten styl ale nie honde... fakt, sa dobre civici w stanach ale za kierownica zasiada kitajec:) uwierz, amerykanie nie maja zbyt dobrego smaku jesli chodzi o tuning hond.nie wszystko mozna "opancerzyc" chromem... az serce sie kraja jak jedziesz freewayem i slyszysz jak nadjezdza civic na 19 inchowych chromowanych felgach, chromowanymi klamkami, lusterkami, obwodkami na swiatla i Bog wie jeszcze jakimi dziwactwami.

wunat
11-03-07, 15:03
Ziomie, nie chodzi mi o tuning ale spoon czy mugen ale cos bardziej na nasze mozliwosci i to wlasnie doskonale porozkminiali amerykanie a my od nich czerpiemy garsciami ...

muzammil
11-03-07, 15:07
ok Twoja opinia. ja sie z nia po prostu absolutnie nie zgadzam:D mowie Ci ze jak jest fajna hondzina to jezdiz nia jakis japonczyk albo inny skos a typowy amerykanin troche nieodpowiednio tuninguje honde. zdarzylo mi sie mieszkac w usa i troche sie napatrzylem, no ale kazdy lubi co innego.

Blend
11-03-07, 18:07
[quote="jasznek"]muzammil
Tak jak napisał Mattmax pod klapą z prawej strony zamka powinna być blaszka z napisem.

Pierwsze litery w numerze :
JHM - Honda Motor Co. Ltd. Japan
SHH - Honda Motor Co. Ltd. England
1HG - Honda Motor Co. Ltd. USA

2HG - Kanada

Mattmax
11-03-07, 21:25
moze i zrobie OT:) ale...Po pierwsze Blend masz racje 2HGEH3...itd itd to jest poczatek vin kanadyjskiego hatcha :agent:
po 2-gie muzammil raczej ma to znaczenie przy kupnie auta... Przewaznie EX/ESI etc. wersje Civica na USA miały w serii klime, tempomat, poduche, zegarek i dimmer :)(czy jak to tam sie zwie sciemniacz oświetlenia)
Po trzecie! nie wiem w jaki sposób Civici trafiały do USA czy były tam składane i produkowane od podstaw...ale nie wydaje mi sie:)silniki napewno nie?! I nie rozumiem ludzi którzy Twierdzą ze civic czy tez inna honda oferowana na amerykanskim rynku to gówno! ze niby niedokladnie złożone, ze niby plastiki blee...:) zaraz zaraz:) jeżdziłem i EDM i obecnie USDM! Z tego co moge napewno powiedziec tapicerka foteli jest o niebo lepszej jakosci!!!!
Welur na fotelach jest naprawde gruby( prawdziwy hamerykanski :d ) bez urazy, nie chce nikogo obrażac ale w EDM tapicerka (rzekomo)welurowa raczej odstaje od tej z USDM, pozatym mam 186,790 tyś i nie ma żadnego przetarcia, w śroku nie widać żadnych oznak zużycia... Wiekszosc 5genów które ogladałem (EDM) miała przetarcie na fotelu w podparciu bocznym. Na wiekszosci częsci wytłoczone jest SR3 Honda Canada, na innych Honda:)
Wszystkie czesci charakterystyczne dla wersji USDM mają własnie taką "wytłoczke"
Na uwage zasługują bezpieczne zderzaki:) powaznie... ostatnio przywaliłem(bądz co badz) na parkingu w VW LT, mysłałem ze się zmieszcze jednak nie:) uderzyłem w jego zderzak- metalowy swoim przednim zderzakiem:) wysiadając miałem w oczach najgorszy scenariusz:) a ze zderzaka tylko i wyłacznie odprysnęła farba, tak samo z tylnym zderzakiem, przy stłuczce tylko pęka farba ze zderzakami nic się nie dzieje...ładne absorbują energie:)Tak więc ja żadnych zastrzeżen nie mam, według mnie nie ma żadnych wiekszych róznic w jakosci miedzy EDM a USDM napewno róznice są w JDM:) wiadomo...
Tak więc czemu nie kupic Civica w wersji USDM:) który bedzie miał takie ciekawe dodatki jak tempomat, klime(przeważnie),kwadratową wnęke na tablice, "bezpieczne"zderzaki, "efektowne":)kierunki, inna tapicerke, fajne zagłowki:) i inne dodatki które odrózniają go z tłumu civiców EDM:) Ja w każdym razie nie żałuje... :d

StRz3cHu
11-03-07, 21:42
telefon w raczce od otwierania drzwi :)

hehe... tak jak ja :)

[ Dodano: Nie 11 Mar, 2007 ]

HEHEHEH :d przepraszam ze się wtrące:) ale robie tak samo:) tel. w rączce od otw. drzwi kaska w popiołce etc:)
aaa btw:) zauważyliscie ze w Vgen bez tej "rozbudowanej" konsolli (bez cupholdera) jest ta kieszonka mała, nie wiem jak ona się zwie dokładnie:) i jest w niej miejsce na karte kredytową tudzież inne dobrodziejstwa i wizytówki wchodzą takze:) (chodzi mi o ten schoweczek mikro pod popiołką:)

no ta miejsce na karte zauwazylem niedawno:D z tydzien temu ;)

muzammil
13-03-07, 12:04
Mattmax ja wcale nie twierdze z ewersja amerykanska jest gorsza! wrecz przeciwnie, wiadomo ze wsyzstkie samochody na usa sa lepiej wyposazone niz wersje europejskie( tacy juz wygodni ci amerykanie), a co do tej ploty odnosnie gorszej jakosci aut na rynek amerykaniski to kompletna bzdura! to wlasnie w europie jakos japonskie samochody nie maja dobrej opinii i sa raczej malo popularne, w usa odwrotnie! kazdy amerykanin powie ze japonczyki sa najlepsze, najsolidniejsze. poza tym srednio samochod japonski jest o 1/4 czasem 1/3 ceny drozszy od samochodu niejaponskiego zblizonej klasy. naprawde honda, toyota i nissan sa uwazane za niezniszczalne w stanach( sam sie o tym przekonalem jak przejechalem moim 300zx ponad 100 mil na gotujacym sie silniku[rozwlailem chlodnice], myslalem ze juz po moim nissanku a tymczasem wymienilem chlodnice i samochodzik byl jak nowy, z silnikiem nie stalo sie nic!)swoja droga piekna fura( 3 litry biturbo, v6, 235 koni:))) buta miala strasznego, serce sie krajalo jak ja sprzedawalem:((( i wlasnie w usa sie przekonalem do kupna hondy( poczatkowo planowalem Audi A3) i nie zaluje ani troche, honda smiga jak szalona. a co do wersji to mam klime, nie mam obrotomierza, mam predkosciomierz w kilometrach i mniejszych milach(to jest wlasnie zagadkowe), ten caly cupholder, zaglowki na takim smiesznym ramieniu z boku(z tego co slyszalem to wlasnie wersja usa takie miala) ale VIN sie zaczyna JHM no i tylne lampy sa europejskie. jak kupowalem honde nie kierowalem sie pierwszymi literkami VIN tlyko stanem samochodu, wyposazeniem(chcialem z klima) i ogolnym sprawunkiem auta.

zbikman
05-09-10, 18:18
ja mam wersje bez stojaka i tych połeczek... lipa zdeka... bo nawet nie ma gdzie telefonu polozyc, nie mowiac wlasnie o kubku z napojem....

Paweł na telefon jest *****iaszcza mata antyposlizgowa ktora przylepiesz na deskę rozdzielczą pod szyba i trzyma tel. (zadziwiająco) swietnie - na wybojach i dziurach zprawuje sie bez problemu. Mozna na allegro kupic za grosze. Jak kupisz pod kolor deski to jest prawie niezauwazalna. Pozdro

Gregory
09-09-10, 20:11
Jak się ma długą konsolkę to zawsze sobie można przerzucić radyjko na dół a na górze cup holder 1din wstawić tak apropo :) I nie trzeba wtedy w spiołce trzymać moniaków^^ Aczkolwiek wiadomo że nie każdemu taka opcja przypada do gustu :P