Zobacz pełną wersję : płyn chłodniczy - wstępna diagnoza
Witam
Mam pytanie. Ucieka mi płyn chłodniczy w ilósciach ok. 1l na 3000km. Wiem to nie tragedia. Ale moglibyscie wstępnie zdiagnozować problem? Na razie olać tą małą usterkę i smiało smigać?
Przywieź mi samochód do domu to Ci powiem....
myśle ze to nie przewody, ani chłodnica bo miesiąc stał w bezruchu i plynu było tyle samo, moze przy wiekszych obrotach pod duzym cisnieniem pompa przepuszcza plyn, nie wiem, strzelam jestem zielony :) do w-wy 100km to będziemy w kontakcie
jeśli nie możesz zlokalizować wycieku, to ja bym to olał i nie wymieniał części w ciemno, pilnuj aby w wyrównawczym zawsze był płyn,
skolopendra
05-05-11, 17:02
pompa przepuszcza plyn,
to byłby wyciek koło rozrządu
korek chłodnicy, węże, chłodnica, nagrzewnica, pompa wody, uszczelka. W tej kolejności zacznij sprawdzać.
na forum tematy o ubytkach płynów itp są już tak wyczerpane ze nie mam nic nowego do dodania.
ok dzięki, a taka swoją drogą spoko ludzie w tym stowarzyszenu "hondziarzy" :D
aa i jeszcze jedno.. zauwazyłem ze jak hania jest ostro rznięta (na 2biegu do 90-110 itd.) to po kilku takich jazdach płyn w przeciągu jednego dnia moze spaść nawet do połowy, moze to cenna uwaga, ktora coś wam powie.
to po takim "rżnięciu" sprawdź poziom oleju czy go nie przybylo
nie przechwalam sie tylko przelewam rzeczywistość na klawiature
wyższa temp-> wyższe ciśnienie to i większe ubytki
Cytat Napisał Artek82 Zobacz post
nie przechwalam sie tylko przelewam rzeczywistość na klawiature
kiedy ja piszę na poważnie, sprawdź ten olej