Zobacz pełną wersję : Problem z imoblilajzerem?
Witam.
Problem polega na tym że czasem w mojej Hani załącza się chyba imobilajzer. wygląda to tak ze np podczas jazdy zaświecą mi się awaryjne centralny zamknie drzwi i potem jak chce odpalić samochód to muszę odłączyć klemę. dodam tylko ze mam pilota do niej ale na niego nie reaguje. co to może być i jak to naprawić?
tak na szybko to bym sprawdził baterie w pilocie :) może zadziała.
bateria jest ok sprawdzona na drugim pilocie to samo. jakieś propozycje?
co ma bateria do tego?? imo jest w kluczyku
moze masz kluczyk uszkodzony?? masz jakis zapasowy??
dorob sobie nowy kluczyk i niech ci go zaprogramuja i problem z glowy:)
mam 2 kluczyki i 2 piloty rożne kombinacje nic nie dają czasem tez dzieje się tak jak nawet nie ma kluczyka w stacyjce
skolopendra
05-05-11, 16:57
jazdy zaświecą mi się awaryjne centralny zamknie drzwi i potem jak chce odpalić samochód to muszę odłączyć
wygląda na alarm nie immo
alarm masz?
wygląda na alarm nie immo
alarm masz?
x2
Problem polega na tym że czasem w mojej Hani załącza się chyba imobilajzer. wygląda to tak ze np podczas jazdy zaświecą mi się awaryjne centralny zamknie drzwi i potem jak chce odpalić samochód to muszę odłączyć klemę. dodam tylko ze mam pilota do niej ale na niego nie reaguje. co to może być i jak to naprawić?
Immobilizer ma się nijak do załączania awaryjnych. Immobilizer to "zielona lampka z kluczykiem" podczas odpalania auta. Immobilizer niema pilota.
A problem masz z alarmem.
a ktoś wie jak to ustrojstwo wyłączyć?
skolopendra
06-05-11, 07:52
to ustrojstwo wyłączyć?
jedz do elektryka niech naprawi
Żeby nie zakładać osobnego tematu podłączę się tutaj. Mam imo w kluczyku i działa w 100% sprawnie jednak ostatnio zacząłem się zastanawiać co w przypadku gdyby coś się pochrzaniło z kluczykiem a ja nie mam drugiego? Da się jakoś rozwiązać taki problem czy lepiej już teraz dorobić sobie drugi kluczyk na wszelki wypadek? Nie posiadam żadnego kluczyka serwisowego ani nic takiego (jak kupowałem [H] to nie wiedziałem że powinien być). Ile może kosztować dorobienia kluczyka z imo?
skolopendra
06-05-11, 11:26
Ile może kosztować dorobienia kluczyka z imo?
100 zł w punkcie 800 w aso
a ktoś wie jak to ustrojstwo wyłączyć?
Poszukaj pod maską syrenki od alarmu. Często posiada wejście na specialny kluczyk. Dzięki temu możesz dezaktywować alarm. Ewentualnie poszukaj centralki alarmu gdzieś w kabinie i wyjmij jej bezpiecznik.
A jeśli się na tym nie znasz - zostaw to fachowcom i jedź do elektryka.
witam Panowie. Posiadam honde civic ej6 2001rok. Dziś zacząłem mrugać mi zielony kluczyk :/ auto kręci ale nie chce odpalić sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc
skolopendra
22-02-14, 17:59
Dziś zacząłem mrugać mi zielony kluczyk
IMO-pętla ,chip w kluczyku etc...
jak wyeliminować błędy i stwierdzić przyczynę :?:
Czy kluczyk/chip w kluczyku wystarczy użyć drugiego (jeśli posiadasz).
A nie użyłeś "przez przypadek" czerwonego kluczyka?
nie lepiej usunac immo z ecu;? raz na zawsze swiety spokoj:)
Czy kluczyk/chip w kluczyku wystarczy użyć drugiego (jeśli posiadasz).
A nie użyłeś "przez przypadek" czerwonego kluczyka?
nie nie użyłem czerwonego kluczyka, a drugi zapasowy zawieruszył mi się będę go szukał
w jaki sposób to zrobić?
wie może ktoś z was forumowiczów gdzie w hondzie Civic coupe 2000 rok znajduje się ten czujnik antywstrząsowy ? nie mogę do zlokalizować nie wiem jak wygląda :/
za schowkiem
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100020-Wy%B3acznik-bezw%B3adno%B6ciowy-pomocy-!!!
za schowkiem
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100020-Wy%B3acznik-bezw%B3adno%B6ciowy-pomocy-!!!
a czy mógłby ktoś z was wysłać mi zdjęcie jak ten przycisk wygląda i gdzie dokładnie się znajduje w ej6. Szukam go we wszystkich wskazanych miejscach i nie widać go :/
na zdjeciu masz w czerwonym kolku jak to wyglada
u mnie w ej6 '96 nie ma bezwladnosciowego
pętla imo była przyczyną :)
tez czekam na odpowiedz w tej sprawie.. z tym ze ja nie mam imo w kluczyku tylko w "paluszku" VALEO na ukladzie motoroli.. zaczyna mi sie wieszac on i wtedy blokuje zapłon.. ehh