Zobacz pełną wersję : civic 1,7 cdti 2004 r - kto ma?
Witajcie, :aloha: :aloha: od niedawna mam taka hanie. Kupilam z importu i bezskutecznie szukam konkretnych info o niej. To jest czarna 3d , pieeeekna, wersja niby sport :) , skorzana kierownica, czerwono-czarna tapicerka, dobrze wyposazona. Przesiadlam sie z francuza i na poczatku podlamka! Hania ma supertwarde zawiasy, na naszych dolach zeby mi szczekaly :d A teraz?- malina!Dzien bez jazdy hania, =to dzien stracony :brawo2: Ma tez wady, calkiem typowe- w upaly trzeszczy fotel kierowcy, i lewe drzwi[ w zimie akurat cicho ], sprzeglo wydawalo jakies piski, ale smarem udalo sie je zakneblowac. Tylny bieg ma momenty chwilowej niecheci do pracy,ale na szczescie rzadko. Silnik 1,7 d isuzu- poczytalam na forum i wiem ze sa co do niego mieszane odczucia.Ma nieduzy przebieg- teraz ok65tys, i chodzi jak zyleta, jest zaskakujaco cichy i baardzo elastyczny. W ogole to jest ciche autko- przy 160km tylko wiatr swiszcze i twarde gumy zimowki :d
Zapraszam bardzo posiadaczy tego modelu do wymiany roznych wrazen itp . I prosze o pomoc, choc nie powinnam w tym watku. Czy ktos ma w wersji elektron. ksiazke serwisowa do tego typu? albo normalna i da rade skserowac? Ostatnio padly mi zarowy - i po godzinie szukania dostepu , wpieniona do bialosci , pojechalam na serwis. Moze w ksiazce sa takie patenty, jak tak proste niby wymiany zrobic samemu? Pozdrowka
mam taka sama czarna,jak chcesz pogadac to odpisz
Witam!
Moja Hondziówe mam od maja tamtego roku - zjechalem na niej juz ponad 30 tys km. i dopiero teraz padla mi pierwsza rzecz - czujnik doladowania. Sprzeglo troche skrzypi, ale jak tylko znajde czas, to pojade do serwisu. Poza tymi dwoma bzdurami nic ale to nic - leje benzyne, pilnuje oleju i tyle - jedynie opony letnie gdy zmienialem na zimowki okazaly sie kiepskie - niby dunlopy sporty 9000 - drogie i dobre - ale niestety nie na nasze polskie drogi. Gumy super ciche, swietnie sie prowadza itd. no ale zebym musial teraz na nowy sezon letni wymieniac 3 z nich, bo po bokach porobily sie na nich bulwy? sorry - ale chyba wiecej nie bede przeplacal za dunlopy - bo to dobre opony, ale nie w polsce. Rowniez jestem ciekaw opinii uzytkownikow civicow tej generacji z silnikami isuzu - ja nie narzekam - ale chetnie poslucham opinii starszych i tych bardziej doswiadczonych. poki co zaglebie sie w odmęty forum - moze cos znajde.
Pozdrawiam!
vlq
Czesc,
Mnie na przegladzie w ASO ostatnio powiedzieli ze na regulacje zaworow i wymiane rozrzadu to musze do Opla pojechac:) Torszke mnie zmarwili bo co bedzie jak sie cos popsuje np. taki czujnik.
Pozdrawiam,
MM
w Krakowie robia rozrzad i regulacje zaworow,z tym oplem to bzdura!!!
Powaznie ASO w Warszawie renomowanym dla ulatwienia blisko naszej pieknej rzeki:)
Pan powiedzial mi ze nie maja jakis blaszek do zaworow i ze tylko w Oplu.
Tak sobie mysle ze to jakas sciema bo co to za robota regulacja zaworow wiec na pewno zmienie serwis. Najchetniej na jakis dobry nie autoryzowany, ale jak zadzwonilem na Parowcowa to tez szaczerze powiedzieli ze sie na tych silnikach nie znaja.
Odpukac na razie nic sie nie psuje ( 45kkm ) a olej to chyba wszedzie potrafia zmienic:)
Pozdrawiam,
MM
Witam, :aloha: - mam pytanie do was- jakie dokladnie macie wolne obroty? Ja mam ok 1000, Sparki twierdzi , ze 900. Jesli powinno byc w/g danych fabrycznych 900 - to co w moim silniku jest skiepszczone? Chociaz mi to nie dokucza, bo pieknie chodzi :)
wg mojej wiedzy obroty zawsze sa programowane w ECU i dla danego modelu są te same
natomiast często występuje przekłamanie obrotomierza i może się trafić model który przekłamuje 100-150 obr :hinczyk:
super, twoja wiedza calkiem mi pasuje :brawo: . wiec tym bardziej nie bede sie przejmowac,a, ze w zasadzie wszystkie wskazniki nieco " klamcza"- to i ten tez moze. Dzieki.
Z tym rozrzadem to nie jest tak do konca!!!Ostatnio tez interesowalem sie tym gdyz tez chce wymienic rozrzad i....fakt powiedzieli mi ze to tylko w OPLU pojechalem tam i...wielkie zdziwienie ale po zobaczeniu silnika powiedzieli DAMY RADE cena to ....1600PLN mowie ja pier....tyle kasy...no i udalem sie do HONDY w Gliwicach i...tak mozna zrobic caly rozrzad z robocizną 840 PLN;) w przyszlym tyg zamierzam wymienic rozrzad i mam nadzieje ze bedzie OK!!;)
To jakbyś mógł to sprawdź jaki pasek masz założony jako oryginalny i jaki Ci założą. Bo ceny tych pasków wahają się od 55 do 365 zł ale nie mogę rozszyfrować jaka jest między nimi różnica. Kumpel który pracuje w sklepie mówił mi ze z Japończykami to tak jest że są takie różnice na paskach